„Ozval se mi ze skrytého čísla. Z toho, že ho spojují se znásilněním, je vyděšený. Řekla jsem mu, ať jde na policii vše vysvětlit. Kdybych věděla, kde je, sama bych ho tam odvedla. Nechci ho hájit, té paní je mi moc líto, věřím, že ji chtěl okrást, ale určitě ne jí ublížit,“ popsala nešťastná žena, která kvůli synovi čelí nepříjemným reakcím okolí.

Ondra trpí poruchou osobnosti, od mala se léčí, často pobýval v nemocnicích a léčebnách. V červenci ho pustili z vězení, kde byl pro majetkovou trestnou činnost. Nabízeli jsme mu pomoc, ale je to s ním těžké, nikde dlouho nevydrží. Je nám to líto, žije si po svém. Nám řekl, že do Plzně šel kvůli tomu, že je blízko dobřanská léčebna. Tvrdil, že tam půjde, když bude cítit, že není v pořádku,“ popsala jeho matka.

Někdo ho praštil

 „Ondra má problémy, ale není násilník. Říkal mi, že ho před tím někdo praštil a sebral mu peníze. Proto ho odvezli do nemocnice,“ řekla žena.

„Nebyl hospitalizovaný. Byl ambulantně ošetřen a odeslán do domácího ošetřování. Nějakou dobu ještě prý seděl v čekárně, pak odešel pryč,“ uvedl ředitel FN Václav Šimánek.

Právě kvůli svým pobytům v nemocnicích muž nejspíše věděl, kdy vklouznout na jinak zamčené oddělení. Je tak možné, že se po ošetření vydal na lup. Po napadené seniorce totiž opravdu požadoval peníze. Když začala křičet, utekl.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu mravnostního charakteru a loupeže,“ dodala k případu policejní mluvčí Veronika Hokrová. Hledaného se podařilo zadržet v úterý odpoledne na nádvoří zámku v Českém Krumlově.

Fotogalerie
5 fotografií