Populární hard rocková veličina Uriah Heep je známá tím, že velmi často míří na jižní a východní Moravu. Jedním z důvodů je i fakt, že manželka zpěváka skupiny Bernieho Shawa pochází z Uherského Brodu. „Člověk chce poznat i jiná místa, než jsou aglomerace a velké haly. Teď už znám docela dobře Slovácko a našel jsem tam i díky manželce řadu přátel,“ řekl Blesku zpěvák Uriášů.

Kromě říjnového Brna plánují podle informací Blesku Uriah Heep vystoupení příští rok v únoru také v Hluku.

Třicet let po skandálu

Vůbec poprvé přijedou na jižní Moravu hudebníci z britské skupiny Marillion. Vstupenky na jejich koncert se v Brně prodávaly už v roce 1989, nakonec ale pořadatel s penězi utekl do ciziny. Prosincovému vystoupení slavné kapely po třech desetiletích by tentokrát nemělo už nic bránit.

Brněnskou zastávku mají v plánu také finští rockeři The Rasmus. Fanoušky Smokie potěší říjnový koncert sedmašedesátiletého Chrise Normana, bývalého zpěváka skupiny, který v 80. letech vstoupil na sólovou dráhu. Normanovo brněnské vystoupení se uskuteční v DRFG Aréně, největším koncertním prostoru ve městě, kde se na podzim představí také české a slovenské hvězdy.

Koncert k 50 letům činnosti tam odehraje Elán, 50. narozeniny na stejném místě oslaví s fanoušky Daniel Landa. Dorazí také skupina Lucie, která odehraje v listopadu hned dva koncerty.

Taháky ve Flédě

Současnější tvář populární hudby nabídne například program klubu Fléda, kde v úvodu sezony vystoupí německé taneční duo Booka Shade nebo novozélandská melancholická hudebnice Princess Chelsea. Do Česka dorazí jen pár dnů po vydání nové desky The Loneliest Girl, uvedla PR manažerka Flédy Sabina Coufalová.

Díky přehlídce Jazz Groove Brno a podzimním ozvěnám jarního Jazzfestu se mohou lidé těšit také na zahraniční interprety, kteří se pohybují na pomezí soulu, funku, jazzu i popu. S početným ansámblem dorazí Al McKay, někdejší kytarista slavných Earth, Wind & Fire. Do Brna se vrátí také francouzští Electro Deluxe nebo baskytarista Richard Bona s kapelou.

Termíny koncertů:

KAPELA TERMÍN MÍSTO
Booka Shade 14. září Fléda
Princess Chelsea 1. října Fléda
The Rasmus 2. října Sono
Al McKay´s Earth Wind & Fire Experience 2. října Bobycentrum
Chris Norman 6. října DRFG Aréna
Elán 20. října DRFG Aréna
Uriah Heep 24. října Semilasso
Slade 25. října Sono
Daniel Landa 27. října DRFG Aréna
Peter Hook and The Light 10. listopadu Fléda
Pro-Pain 15. listopadu Melodka
East 17 a další 17. listopadu Bobycentrum
Lucie 17. a 18. listopadu DRFG Aréna
Electro Deluxe 22. listopadu Sono
Richard Bona Group 25. listopadu Sono
Smokie 1. prosince DRFG Aréna
Marillion 8. prosince Sono
The Sweet 15. prosince Sono

VIDEO: Lucie se opět sešla a koncertuje.

Video
Video se připravuje ...

Lucie se opět sešla a koncertuje. David Turek, Jan Jedlička