Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trump si popletl barvy na americké vlajce. V nemocnici kreslil i modrý pruh

Autor: Darina Jíchová - 
27. srpna 2018
10:20

Americký prezident Donald Trump o víkendu vyrazil do dětské nemocnice v Ohiu. Celý týden čelí skandálům spojeným s jeho bývalými spolupracovníky. Tisk také plní spekulace o možném rozvodu s manželkou Melanií, které rovněž rozpoutala Trumpova exzaměstnankyně. Dohady měla rozptýlit návštěva nemocnice, na kterou prezident a první dáma vyrazili společně, ale ani ta neproběhla bez „zaškobrtnutí“. Trump s dětmi vymalovával americkou vlajku, na tu svou mezi červené a bílé pruhy přidal modrý, všiml si britský deník Independent.

Záběry Trumpovy americké vlajky s modrým pruhem okamžitě zaplnily sociální sítě a prezident se stal terčem posměchu. Jeho odpůrci ho okamžitě označili za pokrytce, Trump vede spor se sportovci kvůli tomu, že hráči NFL na protest nejen proti jeho politice, ale i proti rasismu, nerovnosti a policejnímu násilí v USA poklekávají při národní hymně. Podle prezidenta nerespektují americkou hymnu a vlajku.

Pruhy jsou bílé a červené

„Pruhy na americké vlajce jsou bílé a červené. Trump by to měl vědět, s ohledem na to, že prohlašuje, že lidé nerespektují vlajku, když při hymně poklekávají,“ uvedla na Twitteru aktivistka a skladatelka Holly Figueroa O’Reillyová.

Další uživatelé sociální sítě se domnívají, že Trump chtěl do americké vlajky zakomponovat ruskou. „Tak to je, ne? Rusové ho dostali do Bílého domu, on je dostal na vlajku,“ komentoval Trumpův výtvor na Twitteru jeden z jeho odpůrců. Jiní však poukázali na to, že víc než ruskou to připomíná nizozemskou vlajku.

Americký prezident Donald Trump při návštěvě dětské nemocnice v Ohiu. Při kreslení si zřejmě popletl barvy pruhů na americké vlajce. Americký prezident Donald Trump při návštěvě dětské nemocnice v Ohiu. Při kreslení si zřejmě popletl barvy pruhů na americké vlajce. | reprofoto/twitter

Další lidé napsali, že prezident jednoduše „opisoval“ a pravděpodobně obkreslil chybu dítěte, které sedělo vedle něj. „Příště by se měl podívat na odznak, co má na klopě,“ radili mu na internetu. Prezidentovi zastánci ale rychle zareagovali a vysvětlili, že modrý pruh tam Trump přidal na poctu policistům. Není to poprvé, co Trump předvedl podobný „kiks“. Počátkem roku měl značné problémy se slovy americké hymny.

Trumpův těžký týden

Minulý týden stránky novin plnily zprávy z procesu s Trumpovým bývalým osobním právníkem Michaelem Cohenem, který měl na jeho výzvu uplácet jeho milenky. Prezidentovi na oblibě nepřidal ani soud se šéfem jeho volební kampaně Paulem Manafortem.

Manafort byl souzen kvůli defraudacím a daňovým podvodům, mimo jiné i z doby, kdy pracoval jako poradce proruského prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyče. Skandál vyvolala také kniha exzaměstnankyně Bílého domu Omarosy Manigaultové-Newmanové, kde mimo jiné napsala, že Trump se často rasisticky vyjadřuje o Afroameričanech. Uvedla také, že se jeho mentální zdraví rapidně zhoršuje.

 

Zobrazit celou diskusi