Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hosté si stěžují na hotel v Hurghadě, kde zemřeli manželé: Podávají tam syrové maso!

Autor: rc - 
26. srpna 2018
05:01

Místo pohádkové dovolené otrava jídlem! Skupinka dovolenkářů z Anglie odjela na dovolenou do egyptské Hurghady, kde se ubytovala v hotelu Steingenberger Aqua Magic. Ovšem dny odpočinku nedopadly dle očekávání. Hotel servíroval syrové kuřecí maso a několik lidí trpělo závratěmi a průjmy! Navíc v jejich hotelu došlo v úterý k tragickému úmrtí dvou manželů.

Na dovolenou do egyptské Hurghady odjel Paul Vanstone (41) se svou ženou, mámou a dvěma dětmi. U cestovní kanceláře Thomas Cook si vybrali hotel Steigenberger Aqua Magic, ovšem své volby později litovali. Několik dovolenkářů  dostalo bolesti břicha, zvracelo a mělo průjem. „Bylo nás na dovolené šest. Moje žena skončila v péči lékařů se střevní chřipkou, mou šestnáctiletou dceru zachvátilo zvracení a průjmy. Dva dny před odletem jsem sám trpěl křečemi v břiše a průjmem,“ řekl britskému deníku The Sun Paul, jeden z návštěvníků hotelu. „Když jsme tam byli, tak jsme si museli stěžovat, protože servírovali syrové kuřecí,“ řekl otec dvou dětí, který po příjezdu domů navštívil lékaře. Ten mu oznámil, že má salmonelózu. Paul si okamžitě stěžoval u Thomas Cook, ovšem lékař nedokázal určit, z čeho přesně onemocněl. „Mohlo to být kuřecí, mohla to být voda, mohlo to být cokoliv, co salmonelózu zapříčinilo,“ dodal.

Do hotelu v oblíbeném letovisku Egypta přijela i Alisonn Cope z Birminghamu se svou rodinou. Rodina tam měla strávit čtrnáct dní volna. Ovšem pět členů ze sedmičlenné skupiny bylo nemocných po dobu deseti dnů! „Jídlo bylo nechutné, nedovařené. Vím, že mnoho lidí bylo nemocných. Polovinu času jsme nevěděli, co to je, a nemohli to jíst, protože to bylo syrové uprostřed. Strávili jsme téměř dva týdny v pětihvězdičkovém hotelu a jedli jsme chleba a hranolky, protože jsme alespoň věděli, co to je,“ řekla žena.

Na cestovní kancelář se tak valí stížnosti. V úterý navíc v hotelu došlo k tragickému úmrtí dvou dovolenkářů Johna (†69) a Susan Cooper (†64), kteří byli v hotelu na prázdninách se svou dcerou a jejími třemi dětmi. John zemřel v jejich pokoji a Susan zemřela poté, co byla převezena do nemocnice. „Před tímto incidentem jsme už vyšetřovali velké množství výskytu zdravotních obtíží v tomto hotelu. Některé jdou až do dubna letošního roku, což vyvolává otázku o dlouhotrvale nevyhovujícím hygienickém standardu,“ řekl právník Paul McClorry. „Jsme si vědomí, že několik našich zákazníků nahlásilo, že prožili střevní onemocnění během pobytu v tomto hotelu. Moc nás mrzí, že jejich dovolená byla takto zkažená. Případy budeme dále prošetřovat,“ uvedla cestovní kancelář Thomas Cook, která z hotelu evakuovala 300 dovolenkářů.

Hurghada je oblíbeným letoviskem i českých turistů. „Na hotelu jsme neměli žádné klienty, a to až do včerejšího dne, kdy tam byli ubytováni dva naši klienti, kterým jsme zařídili přesun do jiného, kvalitativně stejného hotelu – ti toho využili a dnes se stěhují. Jsou ve spojení s naším delegátem a dle jeho informací jsou všichni v pořádku,“ řekl Blesk.cz mluvčí CK Blue Style Václav Nekvapil.

reenata ( 26. srpna 2018 18:11 )

..tam si může v dnešní době vybrat dovolenou jen totální BLB ! Dala bych poučení...pouze na vlastní nebezpečí.Než Egypt,to se přidám raději k Milošovi a nafouknu si člun doma

reenata ( 26. srpna 2018 18:04 )

rukox ( 26. srpna 2018 17:19 )

A pak že nelze zemřít na pokoji dva naráz a třetímu je zle. Jak je vidět, jde to.

kaIinkaa ( 26. srpna 2018 17:12 )

To stačí. Čtu raději u "kováře" než tuty.

kalinkaa ( 26. srpna 2018 17:07 )

za 3. Ministerstvo cestovního ruchu uvedlo, že lékařské vyšetření ukázalo, že John Cooper "prodělal extrémní pokles krevního oběhu a náhlou zastavení srdečního svalu". Bezpečnostní úředník řekl, že zemřel "z infarktu", zatímco příčina smrti jeho ženy byla hlášena jako "zastavení krevního oběhu a jejích respiračních funkcí". Thomas Cook řekl ve čtvrtek, že obdržel zprávy o "zvýšené míře nemoci" mezi některými z dalších 300 zákazníků v Steigenbergeru. Manažer hotelu však řekl AFP, že "neexistují žádné indikace, které by podporovaly tvrzení o zvýšené incidenci nemoci".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání