Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muže (†26) zabila nabíječka na baterie. Šlo o technickou závadu?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
23. srpna 2018
20:57

Muž (†26) z Hamburku zemřel poté, co utrpěl těžká zranění po výbuchu nabíječky na baterie. Zatím není jasné, proč nabíječka vybuchla. Mohlo jít o špatnou manipulaci nebo o technickou závadu.

Mladý muž si chtěl ve středu ve své kanceláři v hamburské čtvrti St. Pauli dobít baterie, nabíječka ale po chvíli vybuchla. Exploze vymrštila do vzduchu předmět, který muže těžce zranil v oblasti hrudníku. Dnes svým zraněním v nemocnici podlehl.

Podle policie explodovala běžně užívaná nabíječka na lithiové baterie, do které se vkládaly dvě baterie typu AA (takzvané tužkové). Proč nabíječka vybuchla takovou silou, že to šestadvacetiletého muže stálo život, policie zatím neví.

 

doggydog ( 24. srpna 2018 10:48 )

Čína. Levněji to fakt nejde! Jelikož jsem sledoval detailní rozbory nabíječek včetně testů el.obvodů, provozních teplot atd, vím, že je tam spousta nebezpečných, vybuchujících z Číny. Jsou to ty nejoblíbenější kousky z ebay, aukro.. Ono seřadit dle ceny a bojovat o každou korunu úspory se nevyplácí. Jelikož jsem se kdysi věnoval prodeji verbeži, je mi jasné, jak to tady chodí. Bojuje se o každý haléř a niž než cena se neřeší.

Ford Henry ( 24. srpna 2018 08:54 )

Když to má dva vodiče tak uzemnit to by byla pěkná prasárna. Taky proto je to v plastu.

Ford Henry ( 24. srpna 2018 08:51 )

Tak to byl osud. Zabil ho spíš akumulátor. Nabíječka mu k tomu pomohla.

Pohybovenadany ( 24. srpna 2018 04:07 )

 Jestli to neni zase nejaka hloupá chalenge . Jako ice bucket nebo ty kondomy do nosu . Moc bych za to nedal . Ted je v módě ve Španělsku přelézat 6ti metrovy plot se ziletkovym drátem . Ti “ nakrémovani” jsou v tom prebornici

m-99 ( 23. srpna 2018 22:07 )

To bude ebay,dhgate, aliexpress....levna cina. Kupovat tam nabijecky a adaptery je docela o hubu. Nebezpecne resena prasarna....standardne bez uzemeni....minimalne u tech nejlevnejsich kousku.

Zobrazit celou diskusi