Od chvíle, co na Facebooku zveřejnil, že se rozchází s matkou svých dvou dětí, Plekanec vztah se Šafářovou nezapíral. „Není tajemstvím, že se známe už dlouho,“ reagoval zprvu na informace Blesku, že spolu byli nedávno několikrát viděni. Ano, hokejový útočník byl v předchozích letech párkrát fandit fedcupové reprezentantce, když hrála na turnajích v Kanadě. Nikdy se ale neobjevila jediná indicie či spekulace, že by mezi nimi bylo něco víc.

Teprve až Plekanec šel tento týden sám s pravdou ven, když se obšírněji vyjádřil ke konci vztahu se zpěvačkou. „Je čistě věcí nás dvou a není za ním nikdo třetí. Ani z mojí, ani z Lucčiny strany. Můžou za něj jen a jen naše dlouhodobé neshody, a rozhodně ne to, že se posledních pár dní vídám s tenistkou Lucií Šafářovou. Ne rok ani několik měsíců, jak se ke mně doneslo, ale až v době, kdy už jsme já a Lucka naše manželství fakticky ukončili,“ vyjádřil se hokejový útočník.

A skutečně! Podle zdroje z tenisového prostředí ta rozhodující jiskra mezi ním a Šafářovou přeskočila až začátkem léta. „ V červenci spolu byli párkrát v Česku na večeři. A zjistili, že jim je spolu dobře,“ říká zdroj Blesku. „Důležité bylo, že on jí vysvětlil, že s Vondráčkovou už v podstatě rok nefungují jako manželé. Jinak by do toho Šafářová nešla.“

Dává to smysl. Předtím se neměli šanci vidět. Jemu skončila hokejová sezona až v druhé půlce května po mistrovství světa, ona většinu roku trávila na turnajích po celém světě. Navíc ještě do loňského listopadu měla amerického přítele Joea. „A navíc. Přece by sám nepřiznával, že se se Šafářovou vídá, kdyby měl černý svědomí. To by to tutlal, jak nejdýl by to šlo,“ doplňuje člověk, který má k tenistce blízko.

Video: Plekanec bude vychovávat mladé ovečky. Roli mentora mám i v Torontu, hlásí před MS

 

Fotogalerie
56 fotografií