„Bylo to velké dobrodružství, byly to velké nervy a bylo to hrozně náročné,“ promluvil o průběhu natáčení snímku Hanzlík, který je zároveň autorem scénáře. Teď už si ale může oddychnout, jelikož o víkendu padla poslední klapka filmu, který by měl volně navazovat na legendární komedii Léto s kovbojem.

Ani Adamec, kterého si Jaromír vybral ke spolupráci, nepřekypoval zrovna pozitivní náladou. „Umíte si představit nesnadnější kombinaci pro práci režiséra jako tu s hercem, který má tak významnou hereckou minulost, je scenáristou natáčeného filmu a spolu se mnou i spoluproducentem?“ ptal se režisér, který už s hercem pracoval také na seriálech Sanitka (i jejím pokračování) či Pojišťovna štěstí.

Jenže tady měli vůči sobě jiné postavení, a tak docházelo ke třenicím. „Jaromír je navíc člověk s vyhraněným názorem, se zcela konkrétní vizí toho, co napsal... Takže upřímně, tohle byla pro mě doteď asi nejnáročnější režijní práce,“ vysvětloval unaveně Adamec.

Neshody přiznává i Jaromír. Ten původně chtěl pracovat s Jiřím Menzelem (80), jenže jeho zdravotní stav to neumožnil. „Když autor píše scénář, má vlastní představu, když jej pak režisér realizuje, tak představu nemá nikdy totožnou. Ale je příjemné, když se ty dvě představy někde protnou. A pokud dojde, dejme tomu, k ne tak kompatibilní situaci, tak je krásné, když se režisér a autor dokážou dohodnout.“

Nakonec se ale prý dokázali dohodnout. „A to se mi, myslím, s Jirkou Adamcem povedlo. Buď jsme došli k nějakému kompromisu, nebo jeden druhého přesvědčil o své pravdě. Ale myslím, že ducha filmu jsme cítili úplně stejně,“ dodal Hanzlík diplomaticky.

VIDEO: Režisér Adamec už ale zažil i horší spory. Kvůli jednomu byl dokonce odejit z muzikálu!

Video
Video se připravuje ...

Z Robinsona odejitý Adamec: Neplacení je tragická současnost českého showbyznysu! Je to jako rakovina! Petr Macek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
32 fotografií