Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tohle doma nezkoušejte: Dívka (12) po šílené internetové výzvě bojuje o život!

23. srpna 2018
15:03

Teprve dvanáctiletá dívenka bojuje o život na jednotce intenzivní péče poté, co se s kamarády rozhodli vykonat nebezpečnou internetovou výzvu. Děvčátko se po shlédnutí videa na portálu YouTube polilo hořlavinou a zapálilo. Rodiče ji sice téměř ihned začali hasit, i tak ale utrpěla vážné popáleniny na celém těle.

K tragédii došlo v pátek v americkém Detroitu. Dvanáctiletá Timiyah Landers chtěla napodobit tzv. Fire Challenge (Ohňovou výzvu), kterou viděla na portálu YouTube. Při ní se lidé natáčí, jak se polijou hořlavinou a poté zapálí. Když maminka nechala dívenku samotnou spolu s dvěma kamarády, Timiyah se rozhodla hloupý nápad realizovat.

Matka uslyšela "hlasitou explozi" a ihned se šla podívat, co se stalo. "Běžela chodbou celá v ohni. Hořela od kolenou až po vlasy," popsala uplakaná matka televizi Fox 2 Detroit. Matka z ní začala hořící věci strhávat a nevlastní otec po ní lil vodu. Rodičům se dívenku nakonec podařilo uhasit, utrpěla ale vážná zranění. Timiyah momentálně bojuje v nemocnici o život. Má vážné popáleniny na 49 procentech těla a k dýchání potřebuje ventilátor.

Nebezpečná výzva se začala šířit zhruba před čtyřmi lety a stovky teenagerů se rozhodly ji podstoupit. Pro některé to ale stejně jako pro Timiyah dopadlo katastroficky a výzva si vyžádala i lidské životy. Matka dívenky Brandi proto požaduje, aby videa z internetu zmizela a zároveň upozornila ostatní, aby na své ratolesti dávali pozor. "Hlídejte si dítě. Kdybych to mohla zařídit, tak své děti nikdy nepustím na sociální sítě. Žádné iPhony, prostě nic," uzavřela smutně Brandi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání