Neuvěřitelně nezodpovědně se zachoval 27letý cizinec, kterého strážníci městské policie přistihli při dopravním přestupku. Když ho poté, co se na křižovatce v pražských Modřanech otočil na červenou, chtěli zkontrolovat, muž jen přizastavil na autobusové zastávce, vyložil svého spolujezdce a začal zběsile ujíždět. Podle videa, které zveřejnila Městská policie Praha, si to místy šinul až 130kilometrovou rychlostí!

„Na výzvy k zastavení nereagoval a ujížděl dál. V další křižovatce s Komořanskou ulicí, kterou také projel na červenou, se dokonce snažil autohlídku strážníků několikrát vybrzdit,“ popsala šílené chování řidiče mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Cizinec dál ujížděl, aniž by ho zajímaly semafory či dopravní předpisy. „Vysokou rychlostí a opět na červenou vjel do křižovatky s ulicí Československého exilu. Zde se střetl s právě projíždějícím osobním vozidlem,“ uvedla Seifertová.

Pak se pokusil o bizarní útěk – staženým okénkem se vysoukal ven, jen co ale dopadl na silnici, už u něj stáli strážníci a pomocí hmatů a chvatů hříšníka rychle zpacifikovali. „V mezičase se na místo dostavily další hlídky městské policie, které se prostřednictvím radiostanice dověděly o pronásledování a okamžitě se začaly starat o posádku druhého vozidla,“ dodala Seifertová.

V něm cestovali muž se ženou, které si následně převzali pražští záchranáři. „Na místě jsme ošetřili 46letou ženu s poraněným zápěstím a 26letého muže s pohmožděnými žebry. Oba jsme převezli na chirurgickou ambulanci,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Do akce byli povoláni také hasiči, kteří museli zabránit úniku provozních kapalin. Proč 27letý cizinec před hlídkou ujížděl, budou nyní zjišťovat policisté. Podle provedených testů nebyl pod vlivem drog ani alkoholu.

Video
Video se připravuje ...

Pronásledování hříšníka v pražských Modřanech skončilo bouračkou. Městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií