Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dva čeští politici slaví: Skopeček má kluka, Hilšer holku a na své ženy jsou pyšní

Autor: simao, vei - 
20. srpna 2018
18:34

Poslanec Jan Skopeček (ODS) se raduje z narození syna Jana. Chlapeček přišel na svět dva týdny před termínem, zato v porodnici, kde se před 38 lety narodil i jeho otec, po kterém zdědil i jméno. To prezidentský kandidát a nyní kandidát na senátora Marek Hilšer, který založil kvůli kandidatuře vlastní hnutí, se raduje pro změnu z dcery Sofie. 

Dva mladí ambiciózní politici, dvojí radost. Zatímco Jan Skopeček již působí v Poslanecké sněmovně za ODS, lékař Marek Hilšer o svých politických názorech dal vědět během neúspěšné prezidentské kandidatury. Ambice mu ale nechybí, rád by se probojoval v říjnových volbách pro změnu do Senátu, k čemuž vybral peníze ve veřejné sbírce.

Co je však nyní spojuje, je radost nad narozením potomka. Skopeček má čerstvě syna Jana, Hilšer dceru Sofinku.   

Skopeček: Syn se narodil ve stejné porodnici jako otec

„Malý přišel na svět o dva týdny dříve, než se plánovalo, a bylo to dost rychlé. Manželka si myslela, že jde o tzv. poslíčky a nechtěla dlouho do porodnice jet. Naštěstí bydlíme v Hořovicích 300 m od nemocnice, tak jsme to nakonec skoro na poslední chvíli zvládli,“ prozradil Blesk Zprávám poslanec Skopeček.

Samotný porod pak byl poměrně fofr. „Honzík se narodil po cca hodince a půl, co jsme do nemocnice dorazili. Manželka to zvládla skvěle, jsem na ni pyšný. Jsme samozřejmě s manželkou neuvěřitelně šťastní,“ vzkázal Skopeček. 

A na dálku děkuje personálu nemocnice v čele s doktorem Klánem, který byl jako začínající lékař u porodu, kdy přišel na svět sám Skopeček. „Já se tu totiž narodil téměř před 38 lety také. Je to tradice,“ dodal politik.

Video  Skopeček zkusil kouřit ve 14 letech. Partnerka mu vyčítá rozhrabanou skříň.  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Hilšer u porodu nechyběl

U porodu nechyběl ani Marek Hilšer. „Narodila se nám Sofie a má se čile k světu a se zájmem pozoruje okolí. Termín jsme měli na výročí okupace, ale Sofie se stihla narodit o dva dny dříve. Vždycky jsme si z termínu porodu dělali tak trochu legraci, že to smutné datum přebijeme něčím pozitivním a nadějí do budoucna,“ připomněl v reakci pro Blesk Zprávy Hilšer úterní výročí 50 let od vpádu sovětských tanků.

I on přitom vysekl poklonu své ženě a také matkám obecně. „Narození dítěte je krásný okamžik. Jako by se člověk znovu zamiloval. Moc si vážím své ženy Moniky, ale vůbec všech žen, když vidím, co všechno musí podstoupit a jsou schopny za děti obětovat,“ podotkl.

Sám se nyní chystá vyčerpat si otcovskou dovolenou. „U porodu jsem byl od začátku až do konce. Otcovskou dovolenou si vezmu. Snad budu ženě doma něco platný. Aspoň zajdu na nákup a pomohu s tím, co bude potřeba, než všechno zajede do normálních kolejí,“ pokračuje kandidát na senátora. 

Právě narození potomka je přitom něco, co ho dál „nakopává“ i co se politických ambicí týče. „Mě osobně narození dítěte motivuje ještě více k tomu, abych jako každý rodič usiloval o lepší budoucnost našich dětí. A tu kromě lásky k nim vidím i v tom, aby byly vychováni ve svobodné společnosti. Aby mohli svobodně rozhodovat o svých osudech,“ podotýká Hilšer, který věří, že se jeho nová role otce pozitivně promítne i do volební kampaně. Minimálně v tom, že se projeví jeho nová radost i snaha brát věci více s nadhledem.

milan59 ( 20. srpna 2018 20:20 )

Zajímavý,každý kdo kandiduje buď do Senátu nebo na prezidenta chce svobodu vyjádření svobodu nevim čeho,ale brání někdo někomu v něčem ? Vulgárně se vyjadřovat na adresu prezidenta nebo zesměšňovat jiné brání jim někdo NE každý si tu dělá co chce a kdy chce a beztrestně !!!!!! Takže Hilšere běžte raději do čekárny k doktorovi a ucházejte se o místo tam. !!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa