Tuto chybu si bude vlastník auta vyčítat asi dlouho. V pondělí před čtvrtou hodinou ranní zaparkoval v centru v ulici Dušní luxusní vůz a odešel. Nechal však otevřené okno u dveří spolujezdce a začaly se dít věci.

O hodinu později k autu přistoupil neznámý mladý muž. Přesvědčil se, že je sám a z interiéru vozu cosi vytáhl. Z místa činu poté zmizel: „Jednalo se přibližně o 180 cm vysokého mladíka. Byl oblečený do černé mikiny s kapucí přes hlavu a černých kraťasů. K tomu má na nohou bílé ponožky a černé tenisky s bílou podrážkou,“ popisuje vzhled podezřelého mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Peněženka se statisíci

Přibližně kolem sedmé hodiny využila příležitosti i přibližně třicetileté žena. Nejprve odcizila jeden předmět z vozu a po chvíli se natáhla do auta i pro druhý. Oba uložila bezpečně do kabelky a odešla pryč. Hledaná na sobě měla žlutý letní svetřík a khaki minisukni.

Policie pátrá po dvou podezřelých. Na fotce je hledaná žena.
Autor: Policie ČR

Okradený muž pak policistům vypočítával, o co všechno přišel. Mezi ukradenými předměty byla taška, platební karty a peněženka, ve které měl v přepočtu na českou měnu bezmála dvě stě tisíc korun.

„Případ prošetřují kriminalisté pro podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ vysvětluje mluvčí. Oba podezřelé se zatím policistům nepodařilo ztotožnit, vypátrat a zadržet. Pokud máte bližší informace, kontaktujte policii na čísle 158.

 

Fotogalerie
5 fotografií