Podezřelé auto zastavili dopravní policisté v Národní ulici v centru Prahy kolem druhé hodiny ráno. Nezdála se jim totiž registrační značka mercedesu – číslice z ní totiž po „správném“ nasvícení mizely. Řidič se tak dopustil přestupku. 

Řidič, kterým byl cizinec z Moldávie, policistům podle agentury Aktu.cz na místě tvrdil, že o ničem neví a že dodávka je napsaná na jeho bratra. Ještě překvapenější potom byl, když mu policisté registrační značku zabavili a zakázali mu další jízdu. Ve správním řízení mu hrozí pokuta i odebrání řidičského průkazu až na jeden rok. Jak a proč byla značka změněna, zatím není jasné. Podle Aktu.cz se na českém trhu daly zakoupit speciálně upravené fólie, které značky znečitelnily, aby se řidiči vyhnuli placení pokut.

S turisty na letiště

Řidič také na místě uvedl, že vozí turisty na letiště. Tam se v poslední době množí případy, kdy si řidiči registrační značky přelepují, aby nemuseli platit stovky korun za parkování.

Na krátkodobých parkovištích totiž mohou od 1. července nově parkovat na 15 minut zdarma jen jednou denně, do té doby to bylo možné každou hodinu. „Mohu potvrdit, že jsme takové jednání zaregistrovali a o situaci informovali policii, která je oprávněna v této věci jednat,“ potvrdil serveru Lidovky.cz mluvčí letiště Roman Pacvoň.

Fotogalerie
5 fotografií