Cestujícím, kteří v pondělí dopoledne cestovali přes Anděl, zkomplikovala jízdu nehoda dvou tramvají. Ty se v půl jedenácté dopoledne srazily v Plzeňské ulici. „Sedm lidí se lehce zranilo,“ řekl Blesk.cz za pražské záchranáře Ondřej Franěk. V tramvaji podle něj cestovalo zhruba 30 lidí. „Zajišťujeme místo proti vzniku požáru, vyproštění osob není potřeba,“ sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Provoz městské hromadné dopravy byl do 11:20 omezen.  „V úseku Motol-Řepy je provoz tramvají zachován, v úseku Anděl-Motol nasazena náhradní autobusová doprava X9. Nástupní zastávka Anděl je v ulici Stroupežnického,“ informoval Dopravní podnik na webu. Omezení se týkalo tramvajových linek číslo 9, 15 a 16.

Policejní mluvčí Tomáš Hulan doplnil, že určité omezení se dotklo i řidičů osobních aut, v Plzeňské ulici ve směru na Košíře byla totiž kvůli výkopovým pracím svedena doprava na tramvajové koleje. Místo šlo ale objet, doplnil Hulan. Příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje ve spolupráci s drážní inspekcí.

Fotogalerie
11 fotografií