Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Farna slaví 25! Co za tu dobu stihla? Spočítali jsme jí Slavíky, peníze i kila!

/
  • Farna slaví 25! Co za tu dobu stihla? Spočítali jsme jí slavíky, peníze i kila!
    13. srpna 2018 ● 13:35

    Zpěvačka Ewa Farna oslavila v neděli 25. narozeniny. Za čtvrt století toho stihla už tolik, co jiní nezvládnou třeba ani za celý život. Nejenže pravidelně bojuje v anketě Český Slavík, ale stihla už i několik rozchodů a svatbu! Připomeňte si, co dalšího má už za sebou.

  • 1.

    Rychlý vzestup

    Zpěvačka polsko-české národnosti a rodačka z Třince se stala hvězdou už ve 13 letech díky hitu Měls mě vůbec rád (a stejnojmenné desce). Tehdy byla Ewa ještě drobná dívenka s rovnátky, její hlas ale zaujal. Dokonce natolik, že se stala v roce 2006 Objevem roku v anketě Český slavík. 

    Ewa Farna
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Šlape na paty Bílé

    Ve Slavíkovi je od té doby Farna úspěšná s železnou pravidelností. Z 27. místa v tabulce dokázala v roce 2007 vyskočit až na čtvrtou příčku, o rok později dokonce dosáhla až na bronzovou příčku a stala se tak nejmladší Bronzovou Slavicí v historii. Na třetím místě se umístila i v letech 2009, 2010, 2011 a 2012. V dalším ročníku ji sice přeskočila Aneta Langerová (31), hned v roce 2014 bylo zase vše při starém, stejně tak v letech 2015 a 2016 byla Ewa opět třetí. Loni pak navíc dokázala i překonat sokyni Lucii Vondráčkovou (38) a stát se místo ní Stříbrnou Slavicí.

    Začala tak šlapat na paty stálici na první příčce, mnohonásobné Zlaté Slavici Lucii Bílé (52). Sama na to nedávno vtipně upozornila, když Bílé okomentovala fotku na sociální síti. „Jeden z důvodů, proč nejsem Zlatá Slavice. Wow. Lucko," ocenila její postavu, o které se jí samotné bohužel může jen zdát.

    Ewa Farna se Slavíkem.
    Autor: profimedia.cz

    Ewa Farna
    Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl

  • 3.

    Boky jako skříň

    Právě váha totiž představuje pro Farnou největší problém. Když prošla pubertou a změnila se z křehké holčičky v ženu, nabrala také nějaká ta kila navíc. Zřejmě se na tom podepsal i fakt, že kvůli vystoupením často cestuje v dodávce a nemá čas si vařit, a tak se nestravuje zrovna zdravě.

    Posléze několikrát začala hubnout, dala se na sport a zkusila řadu diet, ale vždy po čase zase ztloustla. Vyslechla si už kvůli tomu řadu kritiky, zvlášť když zvolí nevhodný outfit, kterým své problémové partie často ještě zvýrazní. Ona sama prý ale váhu neřeší.

    „Už jsem si zvykla, že se řeší můj zadek. Kdybych byla vyhublá, řešilo by se, zda nemám anorexii. Svoje tělo mám ráda takové, jaké je,“ nechala se slyšet brunetka, která si ze sebe umí udělat i legraci, a tak klidně nazpívala i píseň Mám boky jako skříň (cover zahraniční písně All About That Bass), která se stala velmi populární.

    Vystoupení Ewy Farne.
    Autor: herminapress.cz
    Ewa Farna v zelených šatech, které jí přidaly na kilech na koncertě Světlo pro Světlušku.
    Autor: Herminapress.cz

  • 4.

    Randila s Klusem

    Ačkoliv Farna o svých vztazích nijak zvlášť nemluví, své partnery před světem stejně neutajila. Její první velkou láskou byl kytarista Walda Gangu s vietnamskými kořeny Marcus Tran (32). Jenže ten silně věřící zpěvačku před Vánocemi 2010 podvedl a vyměnil ji za tehdejší moderátorku VIP zpráv Martinu Gavriely (39). S ní dokonce nedávno po osmi letech vztahu zplodil potomka, který by měl přijít na svět letos v říjnu.

    Ewinou první láskou byl zpěvák skupiny Embassy, Marcus Tran.
    Autor: Dana Kolářová

    V roce 2011 pak Ewa během moderování cen Anděl zahořela láskou ke kolegovi Tomáši Klusovi (32). Vydrželo jim to ale sotva půl roku. V listopadu totiž oznámila zpěvákova manažerka jejich rozchod. Nerozešli se prý ale ve zlém a jsou z nich přátelé. Klus pak zakotvil po boku blondýnky Tamary Kubové (30), z níž v roce 2013 udělal paní Klusovou a posléze s ní zplodil tři děti.

    981778:full:true:true

  • 5.

    Svatba

    Sama Farna si ale musela na velkou lásku a svatbu ještě nějaký čas počkat. Ze silného přátelství se členem své kapely Martinem Chobotem se po pěti letech vyklubalo něco víc a po dalších čtyřech letech vztahu se dvojice loni v září tajně vzala. Zpěvačka se kdysi nechala slyšet, že touží hlavně po tom, aby se vdala, měla psa a tři děti. První dvě věci se jí už splnily, teď je tedy otázka, kdy přijde na řadu vytoužené miminko.

    Ewa Farná se tajně vdala.
    Autor: instagram.com

  • 6.

    Další úspěchy

    I když už se mnohokrát spekulovalo, že je těhotná, Ewa dává zatím před založením rodiny přednost kariéře. V té se jí mimořádně daří, vždyť vydala již třináct desek (z toho 6 v Polsku), natočila kolem třiceti singlů a videoklipů, nazpívala i několik soundtracků (k filmům Camp Rock či Všechno nebo nic nebo k seriálu Ošklivka Katka) a absolvovala osm velkých turné.

    VIDEO: Videoklip Ewy Farne k filmu Všechno nebo nic

    Video
    Video se připravuje ...

    Videoklip Ewy Farne k filmu Všechno nebo nic youtube

    První turné o 18 koncertech měla za sebou už ve 14 letech, čímž se stala nejmladší zpěvačkou, která toho docílila. V roce 2013 se zase stala nejmladší porotkyní v SuperStar. Získala řadu ocenění a boduje také v cenách Anděl. Není divu, že si zpíváním už přišla na pořádný majlant a mohla si tak před nedávnem pořídit nový dům za Prahou.

    5104081:full:true:true

  • 7.

    11. rok na scéně

    V loňském roce se Farna navíc „osamostatnila“, když po deseti letech ukončila spolupráci se svým objevitelem a mecenášem, hudebním producentem Leošem Wronkou (57). Na něj bude podle svých slov vždy vzpomínat s úctou a vděčností. „Každý jsme měli však jinou představu o směřování tohoto projektu, cítím, že je na čase roztáhnout křídla, i když určitě párkrát spadnu,“ vysvětlovala Ewa.  Svých prvních 10 let na hudební scéně pak navíc oslavila velkolepým koncertem ve Fóru Karlín.

    Ewa Farna a Leoš Wronka.
    Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák a archiv Blesku

    Fotogalerie
    157 fotografií
     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

panamira: Podle mne když Farná bude neopatrná a při nedělním obědě se přesytí, je riziko, že ji praskne p r d e l .

(13. 08. 2018 15:21)

panamira: To samé, pravdomluvní cikáni, akce koupaliště.

(13. 08. 2018 15:18)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy