Postránecký až dosud o své nemoci nemluvil a jedinou výjimkou bylo zkraje června prohlášení pro tisk. Nyní pro Blesk ale hradbu mlčení prolomil. „Všechno zatím naštěstí probíhá, jak má. Léčbu ale považuji za velmi intimní, takže prosím v jejím průběhu o respekt. Je to hluboce soukromá a přísně individuální věc každého, koho se to týká,“ svěřil herec, který je vděčný za to, že mu jeho příznivci drží palce. „I ta nejmenší energie účasti je pro mne nad všechny léky. Proto se také všem těm, kdo podporují mé šance, snažím odměnit. Tím, co pro ně ještě stačím udělat,“ říká.

Hvězda komedie století S tebou mě baví svět by ale měla nabírat síly, nikoli pracovat. Receptář prima nápadů přitom točí dál a k tomu si přibral ještě hlavní roli v seriálu Krejzovi, který Prima začne coby svůj nový hlavní magnet vysílat od září. „Televize mě ujistila, že mi budou vytvořeny podmínky, které budou změnu mého zdravotního stavu plně respektovat. A to je skutečně vrchovatě dodrženo. A jsem za to hluboce vděčný,“ míní Postránecký, který hraje hlavu rodiny Krejzů.

Na place je v současných vedrech tedy téměř pořád. To ho prý ale nevysiluje. „Natáčení mne naopak nabíjí energií. Potom přijedu domů a nabírám další nové síly v soukromí a se svými nejbližšími,“ komentuje a nadšeně informuje, že Krejzovi nemají daleko k bláznivé rodině. „Pokud si myslíte, že vaši příbuzní nejsou normální, máte skvělou možnost to porovnat! A v seriálu můžete získat i skvělé návody, jak určité choulostivé situace řešit,“ říká herec.

Kdo jeho nadšení pro práci nesdílí, je manželka Helena (71). „Musel jsem rodině slíbit, že už nic nového do konce roku nepřiberu,“ přiznává pokorně Postránecký. V práci ale vidí nejlepší lék na veškeré neduhy. Proto také ještě nekoketuje s odchodem do důchodu: „Nás herce nabíjí energie diváků. A dokud se na nás vydrží dívat, nechceme toho nechat. Já sice rád lenoším, nejvíc se ale na to lenošení těším, proto ho tak často přerušuji prací.“

VIDEO: Přiznání Václava Postráneckého (74): Boj s vážnou nemocí! Nechci se skrývat, čelím tomu

Video
Video se připravuje ...

Přiznání Václava Postráneckého (74): Boj s vážnou nemocí! Nechci se skrývat, čelím tomu Tereza Kühnelová

Fotogalerie
17 fotografií