Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Relax politiků: „Frčí“ Itálie, Řecko i Chorvatsko. Kde utužuje vztah Bělobrádek?

Autor: simao - 
10. srpna 2018
05:35

Němci řeší, proč kancléřka Angela Merkelová nevyrazila na tradiční dovolenou do italských Alp. Právě Itálie je přitom letošním hitem mezi dovolenými českých politiků. Nevyhýbají se však ani Řecku, Chorvatsku či Kypru. Ale také Sázavě či, jako v případě Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), manželskému setkání a utužování v Třešti.

Dovolenkový relax v Itálii u českých politiků letošní léto táhne. Jan Hamáček vzal rodinu na Sardinii, mezi Italy se chystá i předseda Senátu Milan Štěch (oba ČSSD). „Pan předseda se chystá až v závěru srpna na týdenní dovolenou s rodinou, stráví ji v Itálii,“ potvrdila Blesk Zprávám mluvčí Senátu Eva Davidová.

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil už má italskou dovolenou za sebou. „Byl jsem týden v Itálii, převážnou část u Lago di Garda na severu. Mám tam přátele, známé, chalupu tam má český malíř Tomáš Rajlich, se kterým naše Museum Kampa spolupracuje. Domlouvali jsme další výstavní projekt. Pár dní po Itálii se psy a s přáteli, teď jsem tady normálně v Čechách, na zahradě,“ řekl Blesk Zprávám.

Pospíšil si Itálii oblíbil. „U mě je to především kvůli jídlu a pití, jsem velký vyznavač italské kuchyně, rád vařím italská jídla, tak tam vždy nakupuji suroviny, ochutnávám, popíjím. Má to jasný cíl. Nejsem velký milovník moře, jako tam jezdí za mořem jiní,“ dodal europoslanec s úsměvem.

Špičky ODS láká Chorvatsko

Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) má za sebou dovolenou s rodinou na řeckém ostrově Mykonos, předseda opoziční ODS Petr Fiala zamířil do jiných teplých krajů.

„Dovolenou trávím se svou rodinou, letos jsme byli jako každoročně v Chorvatsku. Jezdíme tam pravidelně i s přáteli, na stejné místo,“ vzkázal Blesk Zprávám Fiala. „Rád plavu, hodně čtu a samozřejmě užívám především klidu, který dovolená přináší,“ dodal.

Do Chorvatska zamířila nedávno i první dáma ODS Alexandra Udženija - ta zde však má rodinné zázemí díky svému manželovi. Se svými dcerami tak byla u toho, když Chorvati prožívali a následně slavili tažení svých reprezentantů až do „stříbrného“ finále fotbalového MS v Rusku.

Kypr, Katalánsko, Sázava

Předseda STAN Petr Gazdík už má během probíhajících sněmovních prázdnin, které by 22. srpna měla ukončit mimořádná schůze poslanců k problémům s důchody, dovolenou u moře také za sebou. „S rodinou jsme už byli na týden na Kypru - užili si moře a procházeli se po tamních památkách,“ zmínil Gazdík na dotaz Blesk Zpráv. „Začátkem týdne jsme projeli jižní Čechy a teď právě sjíždíme Sázavu, zase jen na pár dní. Ale snažíme se být co nejvíce spolu a je to prima,“ dodal politik, který má s manželkou Evou čtyři děti - syna a tři dcery.

To předseda Pirátů Ivan Bartoš vyrazil s manželkou Lydií Frankou do Katalánska, v červenci stihl navštívil hudební Boom Festival v Portugalsku.

Bělobrádek na manželském setkání

Volno na chvíle s rodinou si vzal i Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL, který však kandiduje na podzim v senátních volbách. „Pojedeme s rodinou na týden do učňovského střediska v Třešti na manželské setkání. Což je přátelské vzdělávací a odpočinkové posilování vztahů v rodině. Jinak budu doma, kromě tří dnů v Krkonoších s přáteli,“ napsal Blesk Zprávám Bělobrádek.

Bělobrádek na toto setkání jezdí s manželkou i dětmi opakovaně. „Jezdím tam s manželkou každý rok. Pečujeme zde o náš vztah a setkáváme se zde s desítkami dalších párů. Máme to tam rádi,“ uvedl loni.

Agent_007 ( 10. srpna 2018 08:49 )

A možná dojede Posselt.

mctom ( 10. srpna 2018 08:46 )

Když měl Bělobrádek vládní letadlo, tak bral starou na Maltu. Teď za své do manželský poradny

fotrpjotr ( 10. srpna 2018 07:25 )

K čemu potřebují dovolenou,když odpočívají celý rok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa