Ačkoli bylo zadání relativně jednoduché, požadavky představovaly velkou výzvu. Architekti navrhli jednoduché řešení, které se soustředí na modernistickou budovu ve tvaru L s travnatým nádvořím. Plochu trávníku pojali jako arénu nebo jeviště, kde si děti mohou hrát. Dům sám pak vymezuje pozorovací oblast, odkud prarodiče mohou na děti dohlížet. Podlouhlý půdorys domu navíc znamená, že není potřeba druhé patro, a proto není třeba schodiště.

Tenkou strukturu překonává konzolová střešní deska, která odvážně spojuje dvě křídla domu. Zakřivený tvar se rozkládá směrem k zahradě a poskytuje tak vizuální soudržnost.

Dům se nachází na severní straně pozemku, dvůr je obrácený k jihu, takže je volně přístupný slunečním paprskům. Konzolová střecha v létě zabraňuje pronikání slunečního záření, během chladnějších měsíců roku funguje jako prostředek pasivního vytápění.

Společenská a privátní zóna jsou zde důsledně oddělené, každá se nachází v jiném křídle domu. První je navržena jako otevřená obytná plocha, včetně jídelní a kuchyňské části. Všechny společenské prostory se otevírají do dvora, což umožňuje dospělým snadno sledovat vnoučata, když hrají venku.

Soukromé pokoje jsou umístěny na druhé straně za dřevěnou stěnou, která zajišťuje soukromí. Na zadní straně domu se nachází malá soukromá zahrada, která je přístupná z hlavní ložnice.

Fotogalerie
17 fotografií