Neuvěřitelné sebevědomí a přesvědčivé vystupování zmátlo i vysokoškolsky vzdělané klienty, kterým nevadilo, že nechce plnou moc k zastupování a za desítky tisíc korun na různé úkony nevydává stvrzenky!

„Můj syn mu absolutně důvěřoval i poté, co ve mně začaly hlodat pochybnosti,“ řekl u Krajského soudu v Brně svědek Bohumil K. Vykutálený podvodník muže i jeho syna obral o víc než 300 tisíc v situaci, kdy čelili insolvenci a měli přijít o střechu nad hlavou.

„Požadoval nejprve garance 1,5 milionu pro úředníky, pak to snížil na 84 tisíc. Další výdaje byly na jízdné, palivo a ubytování,“ doplnil syn Bohumila K. Martin s tím, že „služby“ Ladislava N. byly nakonec k ničemu. „Náš dům nakonec získali noví majitelé, nechali nás tam aspoň v nájmu.“

Tucet podvedených

Celkový účet? „Obžalovaný podvedl dvanáct klientů, škoda je 5,7 milionu korun,“ shrnula žalobkyně Iveta Eichlerová. Znalkyně, klinická psycholožka Beata Mohammadi Nour v posudku prozradila, proč byl podvodník tolik úspěšný.

„Obžalovaný je narcistickou osobností, což se projevuje až velikášským sebevědomím, určuje sám pravidla. Snaží se být středobodem pozornosti,“ uvedla v posudku psycholožka. „On sám se divil, že mu tolik lidí uvěřilo, že neměli žádné připomínky. Při sezení mi řekl, že také oni by potřebovali vyšetřit,“ doplnila znalkyně.

Falešnému právníkovi hrozí až 10 let v chládku, výši trestu se dozví na konci září.

Fotogalerie
5 fotografií