Bývalý bavič trávil narozeninový den s manželkou Mirkou na chalupě, kde je trochu snesitelněji než doma v pražských Řeporyjích, kam pere slunce.

„Rodinnou oslavu jsme zatím odložili, protože všechna tátova vnoučata jsou na táborech,“ prozradil Blesku syn Pavel Novotný (37). „Sejdeme se, až se zase vrátí,“ dodal. O tom, že v noci na neděli zemřel po dvou sobotních vystoupeních bubeník Melničenko, chtěl Pavel pomlčet i před matkou, aby ji nezatěžoval. Tátovi zprávu říkat vůbec nechtěl. „Táta je kardiak, vedra mu nesvědčí a už vůbec se nesmí rozčilovat,“ řekl Pavel.

Melničenko hrál v sobotu s Fešáky a skupinou Přímá linka na festivalu Budyňský poutník a potom v Malé Lečici. Během noci klesla teplota o dvacet stupňů – mohlo tedy jít i o důsledek teplotního šoku! „Krátce po půlnoci nás náhle a navždy opustil náš kolega, kamarád a skvělý bubeník Martin Melničenko. Budeš navždy v našich srdcích a vzpomínkách. R.I.P. Fešáci,“ oznámila kapela na sociální síti.

Po smrti už je šest členů Novotného milované kapely - moderátor Josef Mladý, hudebník František Polák, zpěvák Pavel Brümer, zpěvák Jindřich Šťáhlavský i zakladatel kapely Jan Turek. Po zprávě o smrti Jana Turka (†71) Petr Novotný zkolaboval a v nemocnici bojoval o život.

Fotogalerie
14 fotografií