Obyčejný přestupek se v neděli odpoledne změnil v hotové drama! Strážníci v Nuselské ulici v Praze 4 chtěli zkontrolovat řidiče, který porušil zákaz vjezdu. To, co vypadalo jako banální situace, kterých denně zažívají desítky, se ale v okamžiku změnilo v nelítostnou honičku pražskými ulicemi. Muž otočil vozidlo do protisměru a začal strážníkům ujíždět Svatoslavovou ulicí směrem na Pankrác. Nerespektoval přitom červenou na semaforech, kruhové objezdy projížděl v protisměru a ohrožoval vysokou rychlostí ostatní účastníky silničního provozu,“ popsal mluvčí pražských strážníků Jan Čihák.

Agresivní řidič si nebral servítky a strážníky se snažil „setřást“ – z auta vyhodil několik kovových ježků! Ani to ale muže v uniformě nezastavilo. Muže nakonec dostihli na křižovatce ulic 5. května a Türkova, kde projel na červenou a vrazil do protijedoucího auta. „V dalším útěku nebezpečnému pachateli hlídka městské policie zabránila namířenými služebními zbraněmi. Strážníci mu následně za pomoci donucovacích prostředků přiložili služební pouta a omezili ho pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě,“ uvedl Čihák.

Při dramatické honičce se jako zázrakem nikomu nic nestalo. Při následné kontrole se pak nestačili divit. Nebezpečný řidič měl totiž u sebe celý zbrojní arzenál – nůž, teleskopický obušek a dokonce i nabitou střelnou zbraň. Strážníci také zjistili, že agresor je v celostátním pátrání. Případ si převzala Policie ČR.