Kalymnos

Ačkoliv je ostrov Kalymnos součástí Řecka, nalézá se nedaleko tureckých břehů. Turisty okouzlí písečnými i oblázkovými plážemi a průzračným mořem. Díky vysokému výskytu mořských hub, které se přímo na ostrově zpracovávají k dalšímu použití, láká tato lokalita také potápěče.

Západ slunce na Kalymnosu.
Autor: Aeolus

Skalnatý Kalymnos vyhledávají i fanoušci adrenalinu a aktivního trávení dovolené, protože ostrov je doslova rájem pro horolezce, kteří se rádi vrací za místními skalními trasami i jeskyněmi.  Pravděpodobně jste někdy viděli ikonickou fotku horolezce visícího ze skály s mořem za zády – ta vznikla právě tady.

Karpathos

Karpathos se nachází na půl cesty mezi Krétou a Rhodosem, a tak je jedním z nejjižnějších řeckých ostrovů. I když je mezi cestovateli stále oblíbenější, na rozdíl od větších sousedů ho turistická vlna zatím nezasáhla příliš masivně, a tak se může chlubit divokou přírodou a bujnou vegetací.

Oblíbená pláž Apella.
Autor: Aeolus

Hledáte tradiční řecká stavení s modro-bílými prvky, pitoreskní vesničky a azurové moře? Karpathos vám scenérie, které znáte jen z pohledů, dopřeje. Nebo je pro vás při výběru prázdninové destinace hlavním kritériem pořádné vodní vyžití? Karpathos nabízí přes 130 dokonalých pláží, a tak budete mít z čeho vybírat. A to i v případě, že fandíte windsurfingu.

Peloponés

Poloostrov, jehož název si určitě pamatujete z hodin zeměpisu nebo dějepisu, je ideálním cílem pro návštěvníky, kteří do Řecka míří kvůli jeho bohaté historii. Korint, Mykény, Sparta nebo Olympie – místa proslavená bájemi a mýty najdete právě tady. Pro nadšené historiky zkrátka povinnost.

Starobylé kláštěry Mystas.
Autor: Aeolus

Peloponéský poloostrov proslul také svými sady s pomerančovníky a rozsáhlými olivovými háji. Díky svému členitému povrchu hostům nabízí možnost vydat se na výšlap do hor, opalovat se na pláži nebo si vychutnat poklady tradiční řecké kuchyně.

Skopelos

Skopelos byl dlouhé roky jedním z mnoha nenápadných ostrůvků v Egejském moři. Ale to jen do doby, než si ho filmaři společně s nedalekým ostrovem Skiathos vybrali jako lokaci pro natáčení filmu Mamma Mia! Snímek se stal kasovním trhákem a malebný Skopelos hitem pro filmové nadšence.

Skopelos se proslavil díky filmu Mamma Mia.
Autor: Aeolus

Povrch nevelkého zeleného ostrova, který leží necelých 300 kilometrů na sever od Athén, z velké části pokrývají vzrostlé borovice. Mezi stromy se ukrývá spousta malebných kostelíků a kapliček, které můžete prozkoumat během romantické procházky.