Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Syn (†7) se mu utopil i s bratrancem (†7) v jezeře Lhota: První slova zdrceného otce

Autor: shp, ČTK - 
5. srpna 2018
20:00

Přišel o svého malého syna. Bylo mu teprve sedm let. Ztráta je o to horší, že zároveň s ním zemřel i jeho stejně starý synovec. Oba se utopili na jezeře Lhota. V areálu, kde zahynuli, se dnes konala pietní akce. Zdrcený otec o tragédii poprvé promluvil.

Na 150 lidí se v neděli odpoledne sešlo na pietní akci za dva utonulé vietnamské chlapce u koupaliště Lhota nedaleko Prahy, mezi nimi velká část Vietnamců. Kolem dřevěného kříže u lesní cesty účastníci položili květiny a svíčky.

Hrála harmonika, někteří lidé tiše zpívali a podle vietnamského zvyku házeli na pietní místo hrsti rýže. Kvůli zapáleným svíčkám na shromáždění dohlíželi hasiči. Vše bylo velmi emotivní.

Tuto pietu jsme chtěli zároveň věnovat tématu lhostejnosti," uvedl jeden z řečníků. Podle něj je důležité lhostejnost ve společnosti překonávat a nemlčet, když se děje bezpráví. „Všichni jsme dnes pozůstalí," prohlásil další z účastníků, evangelický teolog Petr Sláma.

Na vzpomínkové akci promluvil i otec jednoho z utonulých chlapců. Všem přítomným poděkoval, že se dostavili, a pak podle webu extra.cz prohlásil: „Bůh chtěl, aby děti Vietnamců a Čechů, ale i jiných národů mohly plavat v bezpečí a spolu.“ Jeho bolest je stejně jako celé rodiny nesmírná.

argido ( 16. srpna 2018 07:50 )

Naprosto souhlasím s aaobcanka! Všimli jste si vůbec jak rychle se tady rozmnožují? Když vidím těhotnou, tak to je většinou Vietnamka. Kromě toho se chovají arogantně, povýšeně. Vůbec je sem neměli pouštět. Asiati do Evropy nepatří!!!Nikdy jsem se o ně nezajímala, ale od té doby co bydlí nademnou, je totálně nesnáším..A že se jim utopili děti? Neučí je česky, neumí ani slovo, tak jak chtějí aby je někdo zachraňoval, když jim nerozumíme. To se máme učit kvůli nim vietnamsky? Ono to asi při jejich rychlosti rozmnožování asi tak jednou bude...Šikmookoký národ český.

Xman15 ( 12. srpna 2018 22:47 )

Všude jsou desítky případů, kdy se utopí češí, nebo nechají připéct děti v autě, nebo se jim stanou jiné hrozné věci. Je to ve zprávách, na webu, všude. Jen vy jste tak otupělá, že to ani nevnímáte. Vidíte jen to, co chcete, článek o Vietnamcích. Jestli je pravda, že jim lidé odmítli pomoct hledat, protože to jsou Vietnamci, tak je to ostuda a měli by jít sedět do vězení.

Xman15 ( 12. srpna 2018 22:39 )

Je lituju. Vás bych nelitoval .. a opravdu hodně dlouho bych váhal jestli vám z té vody pomoct.

aaobcanka ( 6. srpna 2018 15:34 )

Vážení, Vietnamci s Čechy silně opovrhují. Učili jsme jejich děti. "Rákosníci" jsou tupí jako bambus a drzí jako opice. Děti se nejenom u vody hlídají, natož tak malé. Matky se prý na pláži ve Lhotě fotily, kašlaly na své potomky. Myslí si, že jsou nejchytřejší, ale že téměř žádný z Vietnamců neumí plavat, sotva psát, číst, a spočítat umí jen prachy, žádná trojčlenka, derivace, integrály, zlomky, odmocniny atd. Neznají nic, pouze to, jak klamat, podvádět a lhát zákazníkům. Omlouvám se všem raději hned. Vietnamci jsou zákeřní, mstiví. Jakmile poznali, že jim EU dala stejná práva jako ostatním, tak žalují své chlebodárce, domorodé Čechy, ostošest. Jsou extra nevděční, tedy mluvím o potomcích původních, slušných vietnamských dělnících, které sem přitáhla komunistická vláda někdy v 60.-70. letech. Ta nám tím "zavařila" do budoucna. Potomci pův. k nám zavlečených Vietnamců jsou ctižádostivější než Češi, snaží se vystudovat VŠ, a pak se nacpat do vlády, na vedoucí místa všude možně. Čechy vyházejí ze všech postů a začnou nás vykořisťovat. Pomstí se vám, mladým, za to, že se s nimi tak trošku skrytě ve školách opovrhovalo, ale nijak významně, vůbec ne tvrdě, jen náznakem, jemně, mezi školáky, a už vůbec ne veřejně, to si nikdo nedovolí.

aaobcanka ( 6. srpna 2018 15:15 )

Média, místo toho, abyste nabádala český národ k soudržnosti, věčně jen rozeštváváte Čechy. Proč permanentně sjednocujete jenom Asiaty, muslimy a jinou "přivandrovalou pakáž" ? Vidíte ty uvozovky, otazníky, jsem poučena jako níže blesk_prag. Věčně "šijete" do Čechů. Podívejte se na Vietnamce, jak píše blesk-prag, ti jsou setsakramentsky soudržní. Ty už snad nemusíte pobízet k pospolitosti a ještě je vystavovat v médiích, předvádět tu jejich "taškařici". Naopak, podněcujte Čechy ke společným akcím. A vy, novináři, organizujte tryzny za české umírající děti, a natočte to, nafoťte a medializujte. Pardon všem předem, aby mě nikdo ze sluníčkářů, migrantů, gayů, pražské kavárny atd. nežaloval za rasismus atd. Souhlasím s blesk_prag: A ty jsi blbá jako necky ? Sorry, cenzore Blesku, nic netvrdím, je to otázka. Vietnamci jsou zákeřní, výhradně skrytě chystají útok na Čechy. Jste naivní, nic nedělají veřejně tak, jako vedli válku v podzemních tunelech proti USA. Nejsou to snad kobylky, parazité, hmyz, pijavice, které se přisály mj. i na Čechy, a ty tzv. vysávají ? Vy, mladí, si nepamatujete, jak veřejně po revoluci, možná kolem r. 2000, pár vlivnějších českých odvážlivců mediálně zaútočilo na vládu, že Vietnamci legálně neodvádějí daně, že ve stovkách miliard tzv. tunelují náš národ. Tj. jejich skrytá mentalita, podvody, lži, okrádání domorodců ? Nakonec vás, mladé (my se toho snad nedožijeme), podříznou s kamarády - muslimy ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání