Na akci, jež se konala v rámci karlovarského filmového festivalu, nechyběl ani TV Blesk a jeho redaktorka Tereza vyzpovídala na téma oděv některé z veřejně známých hostů, již promluvili o svém vztahu k módě, momentálním outfitu.

Petr Jančařík, moderátor
Autor: Archiv Blesku

Petr Jančařík, moderátor

Manželka Mirka, stojící po boku, se nevyjádřila, ale on prohlásil, že jí ve výběru a nákupu oblečení nechává volnou ruku, ať už se týká jejího či jeho šatníku, protože je přesvědčený, že má mnohem lepší vkus. Sám prý preferuje košili, džíny, moderní boty. To prý je jeho styl. „Vím, že bych měl mít sako, ale kvůli vedru jsem jej zavrhnul,“ dodal.

P.S.

Květovaná košile budiž, byť by se dalo polemizovat o přílišné délce. Plátěné kalhoty by rozhodně na party vyzněly lépe než džíny. Bílé ponožky z perforovaných polobotek křičí. A různorodých florálních potisků je v páru moc.

Taťána Makarenko, modelka a ředitelka Miss Czech Republic
Autor: Herminapress.cz

Taťána Makarenko, modelka a ředitelka Miss Czech Republic

Za parádu a kosmetiku utrácí nejvíc ze všeho. Trend nákupů v secondhandech jde mimo ni. Vybírá především v řadové konfekci, kterou mixuje se značkovými kabelkami a střevíci. Její metou je být sexy. Tento outfit je dílem stylisty Sama Dolce. Šaty pochází od Elisabeth Franchi, boty jsou zn. Christian Louboutin, jež komfort pohodlí, jak jejich nositelka říká, nepřináší, ale jsou nádherné, což za utrpení stojí.

 

P.S.

Kostýmkové šaty charakteru akce naprosto odpovídají. Stejně tak looku sexy lady, o nějž nositelka coby ředitelka Miss Czech Republic usiluje. Kontrast jednoho rukávu s předimenzovanou ramenní koulí a ozdobu perliček lze i při jiném módní názoru akceptovat, ale tělové ramínko držící půlku dekoltu vyzývá lacině. Doprovod bižuterních šperků hraje, volba tělových s nohou i modelem splývajících lodiček je skvělá.

Pavel Šporcl, houslista
Autor: Herminapress.cz

Pavel Šporcl, houslista

V rozhovoru na kameru přiznal, že tíhne k italské odlehčené módě. Dress code akcí ctí, ale na klasické obleky si nepotrpí, a proto se snaží, pokud etiketa dovolí, onen dress code i na profesionálním poli odlehčit. Na festival přijeli s ženou, herečkou Bárou Kodetovou, s jedním kufrem a doplnili garderobu na místě. On si v místním italském butiku koupil toto sako, boty a také košili, již v outfitu nevyužil. Džíny jsou od zn. Versace.

P.S.

Separátní sako s výraznou linkou kára lze kombinovat s basic tričkem i košilí. Zde je výběr trika vzhledem k džínsům na místě. Nicméně denimové stylově rozdrbané nohavice by měly nahradit plátěné ležérně elegantní kalhoty.

Bára Šporclová Kodetová, herečka
Autor: Archiv Blesku

Bára Šporclová Kodetová, herečka

Přiznala, že příliš parádivá není. Upřednostňuje trička, kalhoty, košile a dlouhé kabáty. Jednoduchá s elegancí si zahrávající casual móda je její parketou. Snaží se podporovat tvorbu české návrhářské scény, což dokazuje set šperků zn. Ester. Šaty stejně jako její choť pořídila v lázeňském butiku s italskými značkami. Jsou pro ni hezkou, typicky letní a výjimečně romantickou položkou šatníku.

P.S.

Nábojem ženské smyslnosti obdařená herečka by měla změnit účes, dát vrozenému sex-appealu šanci účinně rezonovat. Rustikálně laděným šatům jako takovým nelze nic vytknout. Ale zaslouží jiné boty, než jsou uzavřené, tvrdě bílé klasické lodičky. Kabelka je z nouze ctnost vylovená z kufru a kreativní stylistická snaha opatřit ji páskem šatů uvázaným na mašli se počítá.

A co jinak, a co dál?

Díky všem zúčastněným, že na výzvu módní policie kývli. Vyjádřili se. Ale i se vším respektem musím konstatovat, že to lze dát líp. I s ohledem na stav kreditky.