Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Jsem dcera imigrantky.“ Do Trumpa se kvůli přistěhovalcům pustila dcera Ivanka

3. srpna 2018
09:18

Dcera amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivanka dala veřejně najevo nesouhlas se svým otcem ve dvou zásadních tématech jeho působení v úřadě. Kriticky se vyjádřila o jeho tvrdém postupu vůči rodinám přistěhovalců přicházejících do Spojených států bez potřebných dokladů a nesouhlasila rovněž s označováním novinářů za nepřátele lidu.

Šestatřicetiletá Trumpová je otcovou poradkyní a veřejně se o jeho prezidentské činnosti zpravidla nevyjadřuje. Ve čtvrtečním rozhovoru pro zpravodajský web Axios.com však kritizovala politiku nulové tolerance vůči nelegální migraci, kterou Trump zavedl v květnu. V jejím důsledku bylo přes 2500 dětí odděleno od svých zadržených rodičů, což nesla část Američanů velmi nelibě. Sama Trumpová to v rozhovoru označila za „nejhorší okamžik“ svého působení v Bílém domě.

 

„Jsem dcera imigrantky, moje matka vyrůstala v komunistické České republice,“ poznamenala Trumpova dcera na adresu první prezidentovy manželky Ivany narozené v Československu. Nelegální imigraci nelze podle ní vyřešit jednoduše a rozdělování rodin je třeba zabránit. „Prožívala jsem to velmi silně a jsem rázně proti rozdělování rodin,“ popsala chvíle, kdy média v červnu přinášela zprávy o dětech zavřených v detenčních střediscích bez svých rodičů.

Trump po veřejné kritice podepsal dekret zakazující tuto praktiku, úřady však dosud vrátily rodinám pouze část dětí.

Jeho dcera se v rozhovoru vyjádřila rovněž k otázce prezidentova vztahu s médii. Trump nelibě nese kritické materiály, které se o něm objevují v novinách či televizích, a novináře opakovaně nazývá nepřáteli lidu. Jeho útoky v poslední době zesilují - zatím naposledy věnoval kritice médií značnou část čtvrtečního mítinku v Pensylvánii - což část komentátorů přičítá snaze přesvědčit voliče, aby před listopadovými kongresovými volbami nevěřili zprávám kritickým k prezidentovi.

Ivanka Trumpová sice připustila, že má pochopení pro lidi, kteří jsou terčem mediálního zájmu, neboť s tím má vlastní zkušenost, s označením používaným otcem však nesouhlasila.

„Ne, nemyslím si, že by média byla nepřáteli lidu,“ řekla. Podle listu The New York Times se z okruhu Trumpových poradců takto jednoznačně proti jeho tvrzení o novinářích dosud nikdo nepostavil.

Sám Trump se ke slovům své dcery promptně vyjádřil na twitteru s tím, že má pravdu. Nepřáteli lidu nejsou všechna média, ale jen ta, která šíří falešné zprávy, a těch je značná část, vysvětlil prezident.

Video  Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem  - Reuters
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 3. srpna 2018 12:19 )

 K predchozimu..Ono to opravdu neni srovnatelne...Ona ta povezme dcera imigrantky je z intelektualni rodiny, otec lekar ktery se propracoval az na zasrupce primare. Jako cizinercv, vcelku uspech..

Taurus70 ( 3. srpna 2018 11:17 )

 fekrteKarkulka presne tak .V 68 stryc s rodinou odesli do Rakouska a po pul roce do Australie.Zapomel jsem rict ze byl pediatr,presto ze mu jak rikal hazeli klacky pod nohy protoze byl z Vychodu,znalostmi je tezce prevalcoval.V 74 roce uz byl zastupce primare detskeho oddeleni.Holt nevzdelani utecenci z Vychodu jim zdvihli latku a oni to moc dobre vi🤐

Zobrazit celou diskusi