Od hlavy k patě potetovaný model, kterému se Zombie Boy přezdívalo právě kvůli jeho smrťáckému tetování, kterým si nechal permanentně vyzdobit" tvář, se proslavil díky stylistovi známé zpěvačky Lady Gaga. V roce 2011 účinkoval v jejím klipu k známé písni Born This Way, který mu zajistil slávu.

O sebevraždě Genesta informovala Lady Gaga

Právě Lady Gaga o jeho smrti také informovala na Twitteru.

Zpráva o sebevraždě mého přítele Ricka Genesta, Zombie Boye, byla více než devastující. Měli bychom pracovat tvrdě, abychom změnili naši kulturu. Měli bychom dostat duševní zdraví do popředí a oprostit se od předsudku, že by se o něm nemělo mluvit. Pokud trpíte, zavolejte přátelům nebo rodině. Musíme se navzájem chránit," napsala ve volném překladu Lady Gaga. 

V roce 2014 přijel Zombie Boy do Prahy, kam byl pozván v rámci módní akce Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend.

První tetování si pořídil už v 16 letech

Kanaďan si své první tetování pořídil v šestnácti letech. Jeho láska k inkoustu byla tak velká, že v devatenácti měl celé tělo poseté tetováními. Působil v několika modelingových kampaních a objevil se v nejednom magazínu. Sem tam se dokonce dostal do nějakého filmu nebo seriálu. Mohli jsme ho například zahlédnout ve filmu 47 Rhoninů s Keanu Reevesem.

V patnácti letech se Rick dozvěděl, že má nádor na mozku a že může zemřít, nebo skončí znetvořený.

Myslím, že právě to mě přivedlo k lásce k morbidnosti a děsivosti,“ řekl na konci roku 2016 pro britský Mirror.

Operace se sice podařila, ale prostě už jsem dosáhl toho uvědomění, že život netrvá věčně. Chtěl jsem si splnit svůj sen. Chtěl jsem být potetovaný.

Přezdívku Zombie vymysleli Rickovi přátelé. Ta se mu zalíbila a začal ji používat. Genest je zapsán v Guinessově knize rekordů se svými 176 tetováními.

O sebevraždě se Rick nikdy nikomu nesvěřil. Bylo tedy velmi šokující, že si život vzal pravděpodobně sám. Právě proto Lady Gaga vyzívá své fanoušky, aby o takovýchto problémech mluvili. S rodinou nebo s přáteli, hlavně s někým.

 

Fotogalerie
11 fotografií