Ráj žen, tak by se daly nazvat letní trhy Dyzajn market, které přilákaly k Národnímu divadlu několik tisíc návštěvníků. Nejvíce pak žen, které tady měly na výběr snad v každém stánku. „Tvůrců, kteří tvoří čistě jen pro muže, opravdu není moc, spíše žádný. Ale cca třicet z nich nabízí výrobky pro muže,“ ubezpečuje mluvčí akce Terezie Tunková, že si tady na své přijdou i pánové. 

Ženy mají pré

Můj osobní názor je, že kupní síla u autorských a originálních věcí je z 80 % na ženách,“ říká Tunková. Zapálených mužů do módy chodí stále málo. „Přišel jsem s přítelkyní, jelikož ji móda a design baví. Ale kromě jídla jsem si tady taky našel pár značek, u kterých si vyberu. Například batohy,“ svěřil návštěvník Tomáš, který stál zakleslý ruku v ruce s partnerkou.

Video
Video se připravuje ...

Takhle to vypadá v sobotu na Dyzajn marketu Eva Fornálová

A nebyl jediným. Většina návštěvníků vedle sebe měla protějšek. Jen zřídkakdy se v davu objevil opuštěný muž, který by si prohlížel designové kousky sám. „Samotnou mě to mrzí, ale nevím jak je přesvědčit. Nebo jak přesvědčit dyzajnéry, aby tu nabídku vytvořili. Ti, když tvoří pro ženy, mají ocenění, chválu a i výdělek a tedy zadostiučinění. Málokdo z nich chce ‚předělat svět‘ a neustále nabízet výrobky mužům, když je to pro ně obvykle drahé a je jim jedno, že jde o originální a kvalitní tvorbu,“ rozpovídala se Tereza. 

Nabídka pro muže:

Pokud jste ta výjimka mezi muži, se zájmem o módu a design, nezoufejte. Prošli jsme nabídku a narazili i na několik stánků, u kterých by si vybral i vousatý dřevorubec. Letní trhy nabízí například kožené pásky a brašny Ondruškovic, které byly po celý den zejména v mužském obležení. Pak tady narazíte na unisexové batohy, sandále a peněženky od Playbag, Snapback kšiltovky od xStyle, kožené výrobky od Rychter_D i stylové dřevěné lžíce do bot i pestrobarevné trenýrky nebo ponožky.

Pro inspiraci si prohlédněte galerii:

Fotogalerie
40 fotografií