Úlohu starce se herec nezdráhal přijmout. „Filmaři si vždycky myslí, že jsem tak ješitný, že bych chtěl hrát mladého krasavce. To už ne. Pro mě je důležité, že ještě můžu tu práci dostat a moje zkušenost ještě někoho zajímá,“ přiznal pro Aha! Kačer o natáčení bláznivé komedie Chata na prodej.

Přesto pro něj ztvárnění dědy, který bez pomoci neudělá ani krok a bezmocně pozoruje okolí, kterému nerozumí, asi nebylo zrovna jednoduché, jelikož si tak před kamerou vyzkoušel osud, který ve skutečném životě potkal jeho manželku Ninu, která trpí Alzheimerovou chorobou.

Právě herec o ni pečuje a jak před rokem přiznal, někdy to není vůbec lehké. „Čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: Dej mně pivo, dej mně cigaretu! Jak se opakuje. Jak zapomíná. To mě tak neobyčejně se*e, že na ni někdy i řvu,“ svěřil se.

Voříšková medvědem

Kačer přitom nebyl jediný, kdo musel při natáčení překonat sám sebe. Režisér Tomáš Pavlíček (30) totiž štáb vůbec nešetřil. Ivanu Chýlkovou (54), která si zahrála matku, donutil přijít na kamerové zkoušky a několik hodin zkoušet dialogy s filmovým manželem Davidem Vávrou (61).

Terezu Voříškovou (29) coby nevyrovnanou dceru zase na zhruba půl filmu nacpal do kostýmu medvěda, v němž jí bylo pořádné vedro. Všech osm členů filmové rodinky pak navíc vtěsnal do prostorů malé chatky.

 

VIDEO: Jan Kačer prozradil, že svatbu s Divíškovou odflákl! Jak to?

Video
Video se připravuje ...

Kačer si chce znovu vzít Ninu Divíškovou! Tu první svatbu prý odfláknul TV Barrandov

 

Fotogalerie
34 fotografií