První případ se stal na začátku června kolem půlnoci v Konžské ulici v Praze 6, kam sexuální deviant pronásledoval ženu od tramvajové zastávky Červený vrch. „Před vchodem do domu k ženě muž přistoupil, chytil ji za ruku a pohladil jí ňadro. Překvapená žena se muži vysmekla a utekla do vchodu, stihla za sebou zabouchnout vchodové dveře. Přes sklo pak viděla, jak na ni muž upřeně kouká a při tom masturbuje,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Obdobný případ se odehrál o tři dny později kolem půlnoci v Letenských sadech na území Prahy 7. Žena tu jezdila na in-line bruslích, poblíž ulice Na Špejcharu si všimla postavy muže za stromem, který jí během průjezdu zastoupil cestu. „Poškozená tak byla nucena zastavit. V tu chvíli k ní hledaný přistoupil, chytl ji za ruku, upřeně jí koukal do očí a stejně jako v předchozím případu masturboval,“ popsal druhou událost policejní mluvčí.

Obě ženy sexuálního maniaka popisují jako štíhlého Asiata, který měří asi 160 centimetrů. Na sobě měl v obou případech obdobné tmavé oblečení, modré kalhoty a kšiltovku. Kriminalistům se ho dosud nepodařilo vypátrat, obracejí se proto i s uveřejněným identikitem podezřelého na veřejnost. Pokud hledaného poznáváte, volejte linku 158.