Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vysoký úředník z Ústí náhle zmizel! Uprostřed příprav na vrchol léta

Pohřešovaný Karel Pokorný
Pohřešovaný Karel Pokorný  (Autor: Policie ČR)
Autor: lm - 
26. července 2018
12:21

Od víkendu je nezvěstný a jeho nejbližší se obávají, co se mu stalo. Šéf orlickoústeckého kulturního centra v neděli záhadně zmizel a od té doby o sobě nepodal zprávu. Už za tři týdny se má přitom ve městě uskutečnit tradiční pouť, kterou má úředník na starosti.

Karel Pokorný (59) odešel ze svého bydliště v Ústí nad Orlicí v neděli kolem osmé hodiny večer. Od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu a jeho telefon je nedostupný. Nedorazil ani v pondělí do práce v Klubcentru, kde na něj čekali kolegové. Do pátrání po něm se proto zapojila i policie.

"Námi hledaný muž je vysoký asi 178 cm, střední postavy s delšími prošedivělými vlasy. V dolní čelisti mu chybí jeden zub a tvář kryje středně dlouhý plnovous. Na sobě měl mít v době odchodu zelenou látkovou košili s dlouhým rukávem a tmavými knoflíky a náprsními kapsami na obou stranách, dále dlouhé rifle, které má nosit ohrnuté nad kotníky. Na nohou byl měl mít obuty černé kotníkové ponožky a tenisky modré barvy," informoval policejní mluvčí Ondřej Zeman a doplnil, že pohřešovaný se léčí s astmatem a vysokým krevním tlakem.

Pokorný měl na starosti přípravu 93. Ústecké staročeské pouti, která má proběhnout už za tři týdny. Jeho povinnosti za něj na poslední chvíli musel převzít starosta Petr Hájek. „Je to hodně citlivá věc. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Stížnosti o nespokojenosti s jeho prací jsem na stole neměl,“ sdělil MF Dnes.

Podle informací deníku pohřešovaný muž špatně zvládal stres. „Sám říkal, že je toho na něj moc. Vytvářel si na sebe tlak a stresoval se,“ vysvětlil jeho známý, který si přál zůstat v anonymitě.

agfor ( 26. července 2018 18:29 )

Mizí, nikomu nechybí a stejně je těch parazitů čím dál víc.

certicekjity ( 26. července 2018 16:42 )

 Že by si vzal příklad z pana Petříka??

j.p.toman ( 26. července 2018 16:14 )

Zmizet bez peněz je nezodpovědnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání