Na jednoho z nejznámějších českých fotografů Antonína Kratochvíla bylo ukázáno v rámci kampaně #MeTo. Ze sexuálního obtěžování ho obvinilo několik kolegyň. Informaci přinesl magazín Columbia Journalism Review zaměřující se na dění v médiích ve svém článku Den zúčtování ve fotožurnalismu.

Fotografka Anastasia Taylorová-Lindová připomíná událost ze setkání členů agentury v roce 2014. Stála v dlouhých šatech v hloučku kolegů a Kratochvíl podle ní bez varování vsunul ruku mezi její hýždě a přes oblečení se dotkl její vagíny. A přidaly se i další kolegyně, které si na to po letech vzpomněly.

Fotograf veškerá obvinění odmítá. Jeho čeští kolegové a přátelé se ho hromadně zastali.

"Antonína Kratochvíla znám nejméně šest let. Poslední tři roky jsem s ním pracovala intenzivně na knize o jeho životě. Obvinění z obtěžovaní považuji za šílený hon na čarodějnice, který nemá nic společného s bojem za ženská práva a bojem proti násilí na ženách. Antonín je svůj, má svoje způsoby, je syrový a v tom je také jeho nezaměnitelné kouzlo. Není to člověk, který obtěžuje ženy a způsobuje jim traumata na desetiletí. Připravujeme určité materiály na jeho podporu. Tonda je výjimečný fotograf. A výjimečný člověk. Tak aspoň zatím takhle stručně..." napsala na sociální síť novinářka Lenka Klicperová.

Fotogalerie
16 fotografií