Trojice teenagerů ve věku 18 a 19 let se podle všeho vtělila do role novodobých pirátů. Ze šlapadla obhlížela opalující se Brňany na pevnině a větřila kořist.
„Jezdili k břehům, okrádali lidi a ujížděli na šlapadle. Měli mít u sebe deset tisíc a čtyři mobily,“ svěřila se FTV Prima dívka, která byla společně s kamarádkou svědkem následného policejního zásahu.
Kvůli svým alotriím se totiž dostalo trio hochů záhy do potyčky, ve které padala silná slova a došlo na pěsti. "Piráti" proto rychle odrazili od břehu zpět do klidnějších vod. Jenže kvůli chybějícímu mobilu je záhy dostihli a přivlekli zpět na pevninu strážníci na rychlém člunu.

Hoši však zůstali ledově klidní, státním policistům si dokonce řekli o cigaretu. Strážníkům pro změnu tvrdili, že s nimi se o ničem nebudou bavit.

Výtržnictví, krádež?

„Bystrčtí policisté celou věc prošetřují pro podezření z přečinu výtržnictví. Probíhají výslechy svědků, není vyloučeno, že celou věc ještě překvalifikují,“ poznamenal k "pirátské epizodě" policejní mluvčí Pavel Šváb.
Ani opletačky s policií mladíkům nezkazily náladu. Svědčí o tom fakt, že po výslechu bez mrknutí oka uhradili v půjčovně loděk dluh za své plavidlo. Zaplatili si totiž šlapadlo jen na hodinku, nakonec se ale plavili ve vodách přehrady více než tři hodiny.

„Přišli a uhradili druhou hodinu pronájmu. Tu třetí odmítli s tím, že ji strávili na policii a tudíž nebudou nic platit," popsal chování mladíků zaměstnanec půjčovny.
Fotogalerie
5 fotografií