Ředitel Městského ředitelství policie Ostrava v rámci neveřejného řízení ve věcech služebního poměru uznal vinnými z kázeňského přestupku tři policisty a uložil jim kázeňský trest dle zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Rozhodnutí jsou pravomocná," uvedla mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Jaký trest policisty stihl, je ale tajné, protože kázeňská řízení jsou neveřejná a policie postih neupřesnila. Hned po sdílení fotografie na sociálních sítích nadřízení počínání policistů odsoudili a označili ho za ohrožení profesní cti.

Zastavili ho a prosili

Fotografie vznikla před budovou Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Kajínek tam u služebního vozu policie zapózoval se třemi ozbrojenými policisty. „Byla jsem ve dvoře. Zastavilo policejní auto a auto pana Kajínka. Poprosili mě o fotku a zároveň vyfotili i oni mě. Stalo se to kolem desáté hodiny dopoledne,“ řekla tehdy Blesku Nela K., která slavného odsouzence s policisty zvěčnila před budovou technické univerzity Vysoké školy báňské.

Kajínek už neválčí

„Zastavili mě, říkali, pane Kajínku, my se s vámi chceme vyfotit, tak jsem řekl, proč ne. Nemám s tím problém. Říkali, že mi fandili, a tak. Už v Plzni, když jsem se potkal s policajtama, tak se chovali slušně a říkali, že vědí, že jsem nevinnej,“ objasnil na jaře Blesku Kajínek.

VIDEO: Kajínek, nebo Rambo? Podívejte se, jak slavný vězeň vysvětlí svoji minulost a činy!!

Video
Video se připravuje ...

Kajínek nebo Rambo? Podívejte se, jak slavný vězeň vysvětlí svoji minulost a činy!! FTV Prima