"Eva mne také moc překvapila, když mi řekla, že si prosadila, že už za týden bude doma,“ řekla Blesku zpěvaččina nejlepší kamarádka Pavlína Filipovská
(77). Kromě zlomeniny nohy, kterou lékaři zpevnili šrouby, si při nešťastném pádu na dlaždičkách zlomila i levé rameno. „Nevím, jak to chce doma zvládnout bez lékařů,“ pokračovala Pavlína.

Nejenže Pilarová utíká z nemocnice, ale ani se nehodlá po náročném zákroku šetřit. Prý žádná vystoupení rušit nebude. „Mikrofon držím v pravé ruce, v tom problém není. A vždycky jsem říkala, že budu zpívat, dokud mě budou moct donést na jeviště. Tak teď na to došlo. Už mi přátelé slíbili, že mě na jeviště dostanou,“ řekla Blesku zpěvačka z nemocnice.

A co na to, že se její kamarádka chce už v srpnu objevit na pódiu, říká Filipovská? „Takový člověk, živel, jako je Eva, nemůže být dlouho v nemocnici. Nemůže odpočívat, já to chápu. A ona i taková hůlčička nebo berlička bude Evě na pódiu slušet,“ míní Filipovská, která se s trojnásobnou Slavicí Evou zná už od dob Semaforu a excelovala s ní i v legendárním snímku Kdyby tisíc klarinetů.

Zpěvačka upadla minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek ve svém bytě v pražském Břevnově. Každá zlomenina je v seniorském věku nebezpečná, zvlášť když se jedná o dolní končetinu. Zatímco zlomené zápěstí se léčí zhruba šest až osm týdnů, léčba zlomené stehenní kosti trvá nejméně půl roku. Je třeba také počítat s dlouhodobou rekonvalescencí. Například následná rehabilitace může trvat i několik měsíců, takže se léčba prodlouží i na rok.

Výsledek záleží nejen na typu zlomeniny, ale také na celkovém zdravotním stavu člověka, přičemž roli hraje i psychika a také věk zraněného. Pilarová měla štěstí v neštěstí, v případě, že by se jednalo o zlomeninu krčku, byly by následky, operace i prognóza ohledně doby léčení pochopitelně mnohem horší.

VIDEO: Eva Pilarová o okupaci 1968: Měla jsem romantické představy!

Video
Video se připravuje ...

Eva Pilarová o okupaci 1968: Měla jsem romantické představy! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
27 fotografií