Naďa Urbánková nosí hrdě příjmení svého prvního manžela Karla Urbánka, neviděli se dlouhých 23 let. "Když jsme se seznámili, bylo mi třiatřicet let. Já byl v pardubickém divadle a Naďa tam přišla. Nedávno jsem také našel její fotku v baletním oblečení v pózách – měla vosí pas, byla krásná," vzpomínal na jejich seznámení horlivý vyšetřovatel VB z Chalupářů.

Mladí umělci se do sebe zamilovali a záhy nato vzali. Když Naďa čekala prvního společného potomka, stala se strašlivá tragédie. "Ráno po velké vizitě mi doktor sdělil – vaše miminko je bohužel mrtvé. Byla jsem bez sebe žalem, ale to ještě nebyl konec. S omluvami mi doktor vysvětlil, že dítě stejně musím porodit! Tak se stalo, a abych to zvládla, dostala jsem porci morfia a už jsem si nic nepamatovala,“ svěřila se před lety zpěvačka.

Pro oba to bylo velmi těžké období. "To dítě nemá ani hrob! Bylo to moc smutný...“ říká po více než 55 letech herec. „Manželé jsme byli ještě pár let. Skončilo to, že jsem se rozváděl já. Nezamiloval jsem se jinde – žili jsme prostě každý svůj život,“ přiznává herec, pro kterého je i dnes toto neštěstí hodně bolestivé.

Po rozvodu s Naďou se Urbánek znovu oženil a se současnou manželkou má čtyři děti a nyní už kupu vnoučat. Odstěhoval se na chalupu 100 km od Prahy. Ač se se zpěvačkou nerozešli ve zlém, jejich cesty se dnes protínají jen velmi zřídka.

Fotogalerie
33 fotografií