Zatímco před padesáti lety děti běhaly venku v přírodě, stavěly si bunkry, hrály na schovku a pinkaly si s míčem, dnešní generace podle obecného mínění často sedí u monitorů a hraje hry, při kterých se hodiny nepohne z místa.

Mezinárodní platforma Wannado se ale tohle snaží změnit. „Svým pestrým multimediálním obsahem hledá rovnováhu mezi rychle se šířícími lákadly digitálního světa a tolik potřebnou fyzickou aktivitou dnešních dětí. Právě moderní technologie Wannado využívá k návratu dětí ke sportu. Ukazuje jim, že tělesná aktivita přináší kvalitnější a radostnější život,“ vysvětlují pořadatelé akce, že moderní technologie nemusí být strašákem rodičů.

Najděte sport na míru

Propojení moderních technologií s pohybovými aktivitami zažijí pražské děti už poosmé v řadě. Na Hamru v Braníku se loni představilo 147 klubů, které prezentovaly 90 sportů. Na akci se dokonce ukázal i Jaromír Jágr.

Letos čekají na návštěvníky exhibiční vystoupení, rozhovory se známými sportovci, autogramiády, program s maskoty, možnost zdolat unikátní překážkovou dráhu Wannado Ninja Race i biatlonová střelnice s překážkovou dráhou a soutěže. Více se o celé akci dočtete tady.

Kdy: 8. září od 10 do 18 hodin
Kde: Vltavanů 1542, 147 00 Praha
Vstupné: Zdarma