Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řezník tygrů z Berouskova zooparku: Pytlák bez zbrojního průkazu organizoval lovy zámožným

Autor: shp - 
20. července 2018
12:42

V dřevěné chatrči se povalovaly mrtvoly chráněných zvířat, všude byly jejich kosti a maso. Kolem byla špína a nepořádek. Zápach byl nesnesitelný. V těchto podmínkách porcoval tygry Miloš H., který je obviněný v obludné kauze masakrování šelem v zooparku u Berouska. Muž, který pracoval jako řezník a preparátor, má velmi pochybnou minulost. V podmínce skončil kvůli pytláctví a nedovolenému ozbrojování. Pro zámožné také pořádal lovy v zahraničí.

Podívejte se na ten kotel od krve, v něm to všechno vařil. Celé noci se tady v té dřevěné boudě svítilo a kouřilo se z komínů. Mysleli jsme, že preparuje běžná zvířata nebo že uvnitř nějaká chová,“ řekl důchodce ze Zbyn u Doks na Českolipsku listu MF Dnes. Do chatrče v pondělí vtrhli celníci. Našli desítky mrtvých chráněných zvířat v mrazácích, tygří kůže i mrtvolu tygra, která byla na dotek ještě teplá.

Polorozpadlá dílna stojí na malém dvoře plném různého haraburdí, kotlů i přepravek spolu s domkem, v něm Miloš H. žil a který opravoval. Když fungovala na plné obrátky, mohl v ní obviněný vařit pomocí jednoduchého vybavení desítky kil tygřího masa a kostí zároveň. Muž je přitom podle listu známá firma. Miloš H. zabíjení zvířat vždy miloval a rád se jím chlubil.  

„Jsem na dovče v Grónsku. Ulovil jsem soba, pižmoně severního, polární zajíce a bělokura,“ chlubil se kamarádovi v září 2016. A poslal mu fotografie, jak se usmívá nad skolenými zvířaty, která ulovil u grónského města Kangerlussuaq. V roce 2014 byl lovit v Lotyšsku, zastřelil tetřeva ve Švédsku a v Norsku skolil losa, vykuchal ho a paroží přivázal na krosnu.

Bohatým myslivcům organizoval lov v Austrálii, Kanadě, Rusku, na Novém Zélandu či v Tanzanii. Tam mezi lety 1993 až 1999 jezdil každoročně v době lovecké sezony do kempů a sloužil jako poslíček čekající na profesionální loveckou licenci. „Po návratu v roce 2002 jsem založil cestovní loveckou agenturu. Od roku 2004 nabízím i Kanadu včetně lovu ledního medvěda,“ popisoval v letáku.

Otec obviněného svého syna brání. „Je to nesmysl a policejní bouda. V domě byl kadáver tygra, který pošel. A když si přečtete zákony, tygr je chráněn jako živý exemplář, úhynem tato ochrana končí,“ prohlásil. Obžaloba přitom tvrdí, že tygří maso dostával od Ludvíka Berouska, majitele zooparku. Třetí obviněný je Vietnamec, který měl pak maso dopravovat Asiatům. Všichni tři skončili ve vazbě.

veselabublinka ( 20. července 2018 18:22 )

Zabít zvíře a pak se fotit? Vyfotit se vedle živého zvířete tak si minimálně cvrnkne do kalhot primitiv!

hnusnejsvet33 ( 20. července 2018 13:51 )

Vy zrůdný zkurvysyni, co v takový špíně máte namočený pařáty, bestiálně vás utejrat i s celejma vašema zkurvenejma rodinama !!!!!!

xoxo ( 20. července 2018 13:45 )

Napohled primitiv. Tihle "lidé" by měli zaplatit hodně vysokou cenu za své odpornosti.

zada ( 20. července 2018 13:36 )

Hodit je do tygří klece....., ale ty lovy zvířat pro zbohatlíky, chráněných zvířat.... tak to už je zhýralost největšího kalibru. Zbohatlíci jděte se vycpat. Nudíte se a střílíte do živých tvorů v zájmu jen své nudy a ega apřiblblé zábavy. Ti patří taky na okaj společnosti. HNUS HNUS HNUS!!!! Zveřejnit jména všech kdo jezdí, ať ven či doma , rádi "vraždit zvěř" pro svoji zábavu!!!A druhý debil na tom vydělává! To je horší než je odsoudit. Už to znamení na nich vždycky zůstane co to je za hovada!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání