Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž z Prostějova napadl úředníky při kontrole EET během hokeje, policie ho obvinila

Muž byl obviněn z napadení.
Muž byl obviněn z napadení.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
20. července 2018
11:16

Policisté dopadli a obvinili šestadvacetiletého muže za napadení dvojice úředníků finančního úřadu při kontrole dodržování povinností při elektronické evidenci tržeb (EET). Stalo se to v březnu na prostějovském zimním stadionu během hokejového zápasu klubů Jestřábi Prostějov a Rytíři Kladno. Muže obvinili policisté ve čtvrtek, za dva trestné činy mu hrozí až čtyřleté vězení, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muže policisté obvinili z výtržnictví a násilí proti úřední osobě. "Muž nejprve slovně oba poškozené, kteří kontrolovali prodejní stánek, urážel vulgárními výrazy. Pak začal přemisťovat zboží, které bylo předmětem kontroly, a vzápětí na ně převrátil prodejní stolek," popsala případ policejní mluvčí. Pracovnici úřadu podle policistů poté vytrhl z ruky protokol o prováděné kontrole a utekl s ním.

Policisté původně informovali o tom, že úředníky napadli neznámí pachatelé, kteří je častovali vulgárními výrazy a polili je pivem. Pracovníka úřadu poté několikrát udeřili a s jeho kolegyní se přetahovali o kabelku takovým způsobem, že utrpěla drobné zranění na ruce, uvedla v březnu policejní mluvčí. Incident tehdy ČTK potvrdila také mluvčí Finančního úřadu pro Olomoucký kraj Zuzana Žabčíková. Napadeni byli podle ní oba úředníci, jeden z nich musel být ošetřen na úrazovém oddělení Nemocnice Prostějov.

Povinnost účtovat v EET, kterou úředníci na místě kontrolovali, se od 1. prosince 2016 týká restaurací a ubytovacích služeb, od 1. března 2017 se do EET zapojili podnikatelé v maloobchodě a velkoobchodě. Finanční úřad loni v Olomouckém kraji uskutečnil 2453 kontrol zaměřených na dodržování těchto povinností, jeden či více prohřešků zjistil u 430 daňových subjektů. Loni za to úředníci uložili pokuty ve výši 1,88 milionu korun.

agfor ( 20. července 2018 12:45 )

Dobře udělal, protože úřednický ksindl je čím dál víc drzejší a arogantnější.

karlos107 ( 20. července 2018 11:47 )

Hlavně že SAPA jede dál. Tam se ti debiloovééé bojí, tam by dopadli hůř. Po našich lidech jdou, ale že Vietnamci vyváží na ušetřených daních miliardy, to nikomu nevad.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání