Na Capri se dostanete trajektem do přístavu Marina Grande, ale auto nechte doma, protože na ostrově nejsou povolena. Budete se muset spolehnout na lanovku, staré roztomilé autobusy, které vás vyvezou do nejprudších kopců, a hlavně na své nohy. Anebo si pronajměte jachtu a objeďte si Capri hezky dokola!

Ostrov není rozlehlý a žije na něm jen přes 14 tisíc stálých obyvatel. Přesto se může zdát přes den přeplněný, protože k němu míří trajekt za trajektem a vykládá stovky turistů, kteří si chtějí užít atmosféru hvězdného ostrova. Romantické křivolaké uličky, které ústí na malebná místa s geniálními výhledy, opuštěné divoké zahrady, skály rostoucí přímo z moře, s každým dalším krokem se vám bude tajit dech.

Máte náladu na trochu adrenalinu? Vyjeďte si na Monte Solaro (nejvyšší horu ostrova) jednosedačkovou lanovkou, kterou bychom dnes určitě označili za těžké retro. Pokud byste si rádi užili nějaké tajemno, tak navštivte Modrou jeskyni. Je přístupná pouze na malé lodičce s průvodcem a zanechá ve vás nesmazatelnou stopu.

Vítejte na Capri
Autor: www.profimedia.cz

Na ostrově také najdete luxusní butiky světoznámých značek s nejnovějšími kolekcemi návrhářů. Pokud budete chtít udělat radost své milované, nezapomeňte na hodinky Capri watch, zdobené drahými kameny, které nikde jinde než na ostrově nepořídíte.

Celebrity zde tráví čas rády, protože je to místo naprosto odtržené od reality. Mohou se ukrýt v jedné z mnoha luxusních vil s výhledem na celý záliv a relaxovat. Nebo mohou brázdit Tyrhénské moře na luxusní jachtě a užívat si slunečných dní, kterých je zde většina. Kdo všechno na Capri nedá dopustit? Kate Moss, Hugh Jackman, Eva Longoria, Katy Perry, Mariah Carey, Kourtney Kardashian nebo třeba Gwyneth Paltrow.

 

Fotogalerie
39 fotografií