Dívka vystoupila z nočního autobusu N98 přibližně ve 4:45 v Sedláčkově ulici. Chlap ji oslovil, zda by s ním nechtěla někam jít. Žena ho ale rázně odmítla.

„V okamžiku, kdy chtěla vejít do domu, ji z ničeho nic popadl do náruče a odnášel pryč. Žena se bránila a křičela o pomoc. Agresor sice nereagoval, ale oběti se podařilo vzbudit pozornost několika obyvatel domu,“ popsal drama policista Pavel Šváb.

Křičela a bránila se

Nadržený úchyl ovšem mezitím hodil slečnu do křoví poblíž točny tramvají. Tam se ji pokusil znásilnit. Žena se podle policie začala aktivně bránit. „Nakonec jí pomohl probuzený soused, který vyběhl ven a snažil se ji najít,“ uvedl policista Šváb s tím, že násilník se lekl a utekl.

Ani zachránce, který ženě pomohl a vzápětí se za útočníkem rozběhl, ani později přivolaní policisté už útočníka nenašli. Napadená odnesla útok šokem a škrábanci.

Policie agresora usilovně hledá. „Muž byl ve věku kolem 30 let, mluvil plynně česky, ale s drobným ruským či ukrajinským přízvukem. Byl vysoký zhruba 190 cm, měl štíhlou postavu, krátce střižené hnědé vlasy. V době útoku na sobě měl světle modré tričko a riflové kraťasy,“ popsal darebáka policista.

Veškeré poznatky k totožnosti hledaného muže či informace o podobných případech z této lokality přijmou policisté na lince 158.

Fotogalerie
8 fotografií