Sara se létání věnuje jen dva a půl roku, létá jak s pasažéry, tak s nákladem. Její aktivita na sociálních sítích ji proslavila natolik, že ji údajně lidé poznávají i na ulici. Netradičními fotkami z kokpitu, leteckého motoru nebo zubožených ulic afrických měst získala odvážná Švédka už více jak 34 tisíc sledujících.

"Občas ke mně lidé přicházejí a ptají se, jestli jsem Sara. Vždycky se začervenám a usměji se," popsala britskému listu Daily Mail Sara a doplnila: "Miluji létání. Je to pocit, který ani nedokáži vysvětlit."

Předtím než se pohledná blondýna zapsala na leteckou školu a vydala se na trnitou cestu za úspěchem, vlastnila malý kadeřnický salon. Podle Sary byla její cesta na vrchol obtížnější, protože ji vyučující v pilotní škole diskriminovali kvůli pohlaví. Ženy za kniplem jsou totiž i v dnešní době docela vzácný jev.

"Jeden instruktor mě chtěl za všech okolností vyhodit z letecké zkoušky. Dal mi na simulátoru tolik závad, že jsem musela přistát s téměř úplně nefunkčním letadlem. Ale zvládla jsem to a nemohl mě vyhodit," zavzpomínala na tvrdý trénink.

Švédka doufá, že její příběh bude inspirovat další k tomu, aby následovali své sny. "Nikdy se nevzdávejte. Tvrdá práce se vyplatí!" uzavřela.

Video: Krásná nizozemská pilotka Lindy Mariëlle Kats

Fotogalerie
49 fotografií