Policie v současnosti případ vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Podle zajištěných stop a za pomoci odborníků budou kriminalisté zjišťovat příčinu zřícení a případnou trestní odpovědnost.

„Na místě jsou kriminalisté z krajského ředitelství a také kriminalisté z Prahy 1, kteří provádějí ohledání události. K tomu je využit i policejní dron,“ řekl dnes dopoledne přímo na místě pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Vyšetřovatelé znají identitu všech tří zraněných dělníků. Jde o cizince, jejich státní příslušnost ale kriminalisté nemohou uveřejnit.

Budova, která není památkově chráněná, byla postavena na konci 19. století. Sídlila v ní základní škola. Po přestavbě se má objekt změnit na technologické a dílenské zázemí pro studenty UMPRUM.

„Za představitele Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze konstatuji, že naše myšlenky se v prvé řadě soustředily na záchranu a zdravotní stav poraněných dělníků. Na druhé straně teprve nyní okolnosti umožní získat dostatečně validní informace k vyhodnocení příčin této nešťastné události,“ uvedl rektor UMPRUM Jindřich Smetana. Kdy bude možné ve stavebních pracích pokračovat a jaká budou další opatření, se rozhodne až následně.

Mikulandská ulice je od Národní třídy i Ostrovní ulice nadále uzavřena, za doprovodu policistů se do ní stejně jako už v úterý dostanou lidé, kteří tam bydlí nebo pracují.

Fotogalerie
14 fotografií