Koberce už jsou zase v módě. A to především ty kusové. Holdují jim i světoví bytoví architekti a designéři. Není divu. Pokud zvolíte správnou barvu a vzor, výrazně ovlivní vzhled celé místnosti. S minimem nákladů tak během chvíle můžete proměnit interiér k nepoznání. Dodat mu šmrnc. A ještě k tomu vytvořit dojem větší útulnosti.

Kromě toho ale koberečky také tlumí hluk, zlepšují akustiku v místnosti a na rozdíl od studené plovoucí podlahy jsou i příjemné na dotek. Skvěle se tak hodí třeba před sedací soupravu nebo vedle postele. Navíc se s nimi dá lehce manipulovat, přesouvat je z místa na místo, a když vás omrzí, můžete je snadno vyměnit.

Nabídka je skutečně široká. Výrobci se předhánějí v nabídce barev, vzorů, tvarů, i velikostí. Vybere si úplně každý. Ať už dáváte přednost klasice, modernímu designu nebo třeba orientálním vzorům. Různé jsou i použité materiály. Někdo dá přednost syntetice, která je levná, snadno se udržuje a hodně snese, jiný raději zvolí dražší vlnu, která ovšem není vhodná pro alergiky.

Pokud chcete následovat bytové trendy, in jsou letos výrazné retro vzory v netradičních barevných kombinacích a také velké geometrické motivy, ať už to jsou kola, elipsy, trojúhelníky, obdelníky, vlnovky, klikaté čáry, různě se protínající přímky a další. Vedle ale nešlápnete ani se zvířecími motivy a etnovzory. Venkovskému interiéru pak budou slušet "bukláky" a "hadrové" běhouny. V módě však zůstávají také orientální koberce.

Pro vaši inspiraci jsme vybrali třicet kusových koberců všech možných stylů, které jsou právě v kurzu. Který z nich se vám líbí nejvíc?

Fotogalerie
35 fotografií