Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

České válečné reportérce Kutilové vybílili účet: 100 jízd Uberem za jeden den

17. července 2018
15:30

Opravdu nepříjemný zážitek má za sebou česká reportérka a humanitární pracovnice Markéta Kutilová. Po připojení na veřejnou síť wi-fi jí neznámí pachatelé vybílili bankovní účet! Fotografka celý příběh popsala na sociální síti, aby varovala ostatní.

Pořádný šok čekal na Kutilovou, když se připojila v Jerevanu na internet a zjistila, že jí banka zablokovala kvůli podezřelým transakcím platební kartu. „Otevřu účet – a hle, je prázdný!!! Během jednoho dne někdo použil moji kartu k více než 100 jízdám Uberem – 10 stran výpisů od Uberu. Celková škoda přes 70 000 korun!“ popsala na svém Facebooku s tím, že samozřejmě okamžitě kontaktovala policii, svou banku i společnost Uber. 

Zatímco se vše řeší, reportérka na sociální síti varovala ostatní před placením přes veřejné wi-fi sítě. „Pokud se přihlásíte k veřejné wi-fi síti, počítejte s tím, že tuto vaši komunikaci může někdo odposlouchávat – odchytit vaše přihlášení do internetového bankovnictví, firemního mailového systému, na oblíbený e-shop nebo do hry, případně zjistit, že se domů v následujících 14 dnech nejspíš nevrátíte,“ vysvětlila.

„Jen málokdo si uvědomuje, že tímto chováním dává všechny citlivé údaje všanc – od soukromých fotek přes citlivá firemní data až po číslo své karty,“ dodala.

Více o bezpečném používání veřejných wi-fi sítí se dočtete zde>>.

Video: Zpověď Markéty Kutilové a Lenky Klicperové po návštěvě Sýrie

Video  Zažily útok ISIS i bombardování: Zpověď Češek po návratu ze Sýrie.  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

bullshit ( 18. července 2018 07:38 )

hirosk? hirosk...

santikxauz ( 18. července 2018 05:26 )

Pokud je řízená Bruselem a musí vysílat korektní zpravodajství,tak je to nadbytečný člověk.

vladimir1950 ( 17. července 2018 17:05 )

Nic proti tomu, ale ty dvě K+K (Kutilová+Klicperová) vypadají jako les by. A to, že jsou tak pi to mé, že lezou do míst, kde můžou klidně zahynout, mě v tom utvrzuje. Kutilová měla sedět doma na zadeli a mohla to zjistit dřív..

hirosk ( 17. července 2018 16:47 )

bullshit? bullshit...

kradu ( 17. července 2018 16:25 )

a co jako?co my s tím.tak jí voj.ebaly no

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání