Výletní plavba na této lodi bude nepochybně mimořádným zážitkem, Norwegian Bliss je totiž nejen obrovská, ale také plná přepychu, pohodlí a zážitků.

V první řadě jsou to výhledy – loď má několik vyhlídkových plošin, prosklených barů a restaurací, většina kajut má okno s výhledem na moře. Pokud se ale někdo plácne přes kapsu, může si zajistit pobyt v části Haven. Nejenže bude spát v luxusním apartmá nejvyšší třídy, ale komplex Haven zahrnuje restauraci s vnitřním a vnějším posezením, privátní společenský prostor a dvoupatrovou místnost Observation Lounge, soukromý bazén a čtyři vířivky, saunu a prostor pro lázeňské procedury…

V druhé řadě to jsou zážitky – kromě klasických bazénů, fitness center, restaurací či kina je tu divadlo s broadwayskou produkcí, obrovské tobogany a největší lahůdkou je závodní motokárová dráha. Zní tu také hity skupiny Beatles v podání revivalové kapely.

Další adrenalinovou zábavou je laserová aréna, kde si dosytosti zastřílíte. Program je připraven i pro děti – a to jak ty nejmenší do tří let, tak starší, případně je možné využít skupinové hlídání.

Zkrátka a dobře – na Norwegian Bliss se nikdo hned tak nudit nebude…

Dráha pro motokáry

S délkou 304 metrů má být nejdelší motokárovou dráhou na vlnách světových oceánů. Prohánět se po ní můžete ve vozítku až rychlostí téměř 50 km/hod.

Vodní park

Kromě bazénů tu jsou několikaposchoďové tobogany, které přesahují až na volné moře. Adrenalin zaručen!

Na palubě je i bazén a množství obrovských toboganů...
Autor: NCL, Profimedia.cz, scom

Paluby, kajuty a kapacita

● O tom, jaký je to kolos, vypovídá i tento údaj: Norwegian Bliss má 20 palub!

● Najednou odveze 4004 pasažérů, o které se postará 2100 členů posádky.

● Kajuty jsou malé, ale pohodlné. 80 % pokojů má výhled na moře a 40 % má dokonce svůj vlastní balkon

● Vyhlídková plošina je určena výhradně pro pasažéry nejvyšší třídy a nabízí 360stupňový výhled.

Plavba

Svoje první léto loď stráví u pobřeží Aljašky, její konstrukce je přizpůsobená na plavbu v úzkých zálivech, které lemují pobřeží americké divočiny. Na podzim se Norwegian Bliss přemístí do Karibiku.

Výletní plavba na lodi je mimořádným zážitkem.
Autor: NCL, Profimedia.cz, scom

Za kolik

Sedmidenní okružní plavba ze Seattlu na Aljašku vyjde obvykle minimálně na 750 dolarů (přes 16 tisíc korun), lepší pokoje jsou zhruba o polovinu dražší, cena za luxusní apartmány je obvykle jen na vyžádání. Ale v akci se ceny pohybují od 450 dolarů a v nabídce je několik druhů plaveb. Letenka do zámoří v tom samozřejmě započítána není…

Norwegian Bliss

  • Délka: 329,8 m
  • Šířka: 41,5 m
  • Ponor: 9 m
  • Výtlak: 168 028 tun
  • Výkon 5 motorů: 102 900 koňských sil
  • Max rychlost: 42 km/hod

Fotogalerie
11 fotografií