„Vašek měl v pražských Nuslích v pronájmu jedna plus jedna. Byt byl ale v druhém patře bez výtahu a on už nemohl zdolávat schody. Otékaly mu krutě nohy a ještě byl závislý na přenosném kyslíku,“ prozradil Blesku jeho kamarád Zdeněk Troška (65), který z Glazara udělal filmovou hvězdu.

Herec se tedy dobrovolně rozhodl, že se bytu zbaví a raději půjde do LDN v Kralupech nad Vltavou. „A tak se také před třemi měsíci stalo. Vaškovi zbylo jen pár osobních věcí, který si odnesl do léčebny,“ řekl režisér. Tučné konto Glazar také neměl. Naopak mu přátelé pomáhali se zaplacením nájmu. „Tu a tam jsem mu nějakou korunu dal, ale hlavně jsem mu nakupoval. Vždycky jsem se ho zeptal, co by rád, a jel jsem do krámu,“ zavzpomínal Troška. Glazar podle vlastních slov bral důchod 8500 Kč. Průměrná měsíční penze v Česku v roce 2017 byla 11 807 Kč.

VIDEO: Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota!

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota! Blesk TV

O hvězdu Kameňáků se staral také jejich producent Pavel Pásek (51). „Pavlík je moc hodnej. Když mi zrovna není nejhůř, vytáhne mě i dolů do hospody na pivo. Stará se o mne, jako bych byl jeho děcko...“ netajil se Glazar. Pásek mu také přispíval na nájem a jezdil nakupovat. A jak Blesku svěřil před třemi lety sám herec, staral se finančně i o jeho přenosný dýchací přístroj, který mu bohužel krátce před smrtí vypověděl službu. Václav Glazar zemřel ve středu v mělnické nemocnici.

Podle Zdeňka Trošky se Glazarovi, když ještě žila, snažila finančně vypomáhat i jeho maminka. Měl i bratra a dvě sestry, ti bydlí ve Dvoře Králové nad Labem. „Vašek říkal, že tam mají rodinný domek. Pokud je to pravda, tak by po něm zbyla maximálně čtvrtinka domečku. Pokud se jí tedy dávno nevzdal...“ míní režisér, který nedočkavě čeká na zprávu, kdy bude s jeho kamarádem poslední rozloučení. „To rozhoduje rodina, já jí ale, teda my všichni, se vším velice rádi pomůžeme,“ má jasno Troška.

VIDEO: Zemřel Václav Glazar (†65), snoubenec Heleny Růžičkové! Před svatbou skoro uhořela!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Václav Glazar (†65), snoubenec Heleny Růžičkové! Před svatbou skoro uhořela! Tomáš Sovinský, Petr Macek

Fotogalerie
15 fotografií