Každý den kolem skleněné výlohy na rohu Terronské ulice a náměstí Svobody prochází stovky lidí. Se zájmem se zastaví a začnou si zvědavě prohlížet obrázky za sklem. A ejhle! Najednou se nevědomky nachází v galerii. Tentokrát jsou ve výloze vystavená nejkrásnější místa Gruzie. Ta slaví stoleté výročí nezávislosti a dvacet pět let mezinárodních vztahů s Českem.

Na lankách jsou zavěšené rozličné fotografie krás státu sv. Jiří. Kromě hor a moře je na fotkách zvěčněna i slavná kamenná katedrála Alaverdi nebo středověká vesnice Šatili, která se v původní podobě zachovala až do současnosti.

Poučná výstava v netradiční galerii

„Gruzie je v Česku velmi populární a mnoho turistů tam jezdí za přírodou. Ve spolupráci s ambasádou Gruzie jsme ji chtěli představit všem lidem. Podobně jsme již v březnu ukazovali Amazonku. Myslím si, že výstavy ve výloze mají úspěch. Ne všichni běžně chodí do galerie a takhle se můžou něco zajímavého dozvědět,“ říká produkční Galerie Skleňák Libuše Stoklásková.

Netradiční výstavní prostor se nachází před oddací síní a za provoz je zodpovědná Městská část Prahy 6. Tento koncept funguje již několik let a za sebou má úspěšné projekty, jakými byla například výstava dětských kreseb, ve kterých malí tvůrci zachytili svoji představu ideálního „kulaťáku“ čili Vítězného náměstí. Letos v únoru za sklem viselo až tři sta novoročních PF pohlednic od roku 1918.

Kde: Skleněný palác, náměstí Svobody 1, Praha 6.

Kdy: Do 27. července, kdykoliv.

Za kolik: Zdarma.

Fotogalerie
5 fotografií