Muž, kterého si před svou smrtí chtěla vzít herečka Helena Růžičková (†67) za muže, dožíval dva a půl měsíce v Léčebně dlouhodobě nemocných v Kralupech nad Vltavou.

Chybný uzávěr

Právě tam se mu minulý týden začalo špatně dýchat. Nakonec se zjistilo, že selhal jeho mobilní koncentrátor kyslíku, který neustále potřeboval kvůli špatnému okysličování krve. „Když se přístroj důkladně prohlédl, zjistilo se, že je špatně něco s nějakým uzávěrem. Spravilo se to a Vaškovi se ulevilo…“ prozradil Blesku režisér Zdeněk Troška (65).

Po pár dnech se mu ale dýchání opět zhoršilo, a to tak, že ho z LDN raději převezli do nedaleké nemocnice v Mělníce. „Volali jsme si denně. Naposledy jsem s ním hovořil v úterý kolem desáté večer. Říkal, že mu je bezvadně,“ popisoval Troška. Ve středu ráno, jen pár hodin po telefonátu, se pak Glazarovi srdíčko navždy zastavilo.

Svatby se nedožila…

Vašek měl s Helenou stanovené datum svatby na 3. ledna 2004. Jenže herečka v tu dobu odcházela před očima a čtvrtého ráno v 7:20 podlehla zákeřné rakovině. „Ona ale do poslední chvíle věřila, že svatba bude. V nemocnici se na ni připravovala, nechala se odpojit od hadiček a tajně odjela na nákup, objednala husy a na sterilním pokoji v nemocnici naloupala deset kilo česneku. Ona byla zkrátka neukočírovatelná,“ vzpomínal Glazar na Růžičkovou.

VIDEO: Zemřel Václav Glazar (†65), snoubenec Heleny Růžičkové! Před svatbou skoro uhořela!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Václav Glazar (†65), snoubenec Heleny Růžičkové! Před svatbou skoro uhořela! Tomáš Sovinský, Petr Macek

Fotogalerie
8 fotografií