Klíčová tepna Obvodová bude neprůjezdná mezi Páteřní a Odbojářskou, kterými povede objížďka pro auta. Stará dálnice je uzavřená po křižovatku se Žebětínskou. „Řidiči jedoucí do Kohoutovic musejí jet přes Troubsko, Bosonohy a Chironovu ulici,“ informoval magistrát. Projet se nedá ani po Přístavní ulici u přehrady.

Cyklisté vyrazí do kopců 

Samotný evropský šampionát v silniční cyklistice v kategorii juniorů a do třiadvaceti let odstartuje ve čtvrtek v devět hodin před hotelem Santon u přehrady závodem juniorek.

V Brně budou cyklisté soutěžit v časovce. Na víkend se přesunou do Zlína, kde změří síly v silničním závodě. Startuje 734 cyklistů ze 42 zemí.

Pro závodníky na čas je připravena čtyřiadvacetikilometrová trať mezi přehradou a Kohoutovicemi. Cyklisté vyrazí od břehu nádrže ke staré dálnici a po ní přímo na jih. Zpět se obrátí až na okraji Kohoutovic, přičemž pro juniorky je trať o polovinu kratší. Trať je extrémně náročná.

Sedm tisíc věřících

Přednášky kněžích i osobní svědectví věřících vyslechnou na brněnském výstavišti účastníci Katolické charismatické konference, která začíná dnes a potrvá do neděle. Pořadatelé očekávají přes 7000 lidí.

VIDEO: Podobná situace v dopravě je i v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Doprava v centru Prahy v pondělí totálně zkolabovala.Auta stála ve frontách, tramvaje nabíraly více než desítky minut zpoždění. David Zima