Z rodiny Růžičkových už totiž nebyl nikdo, kdo by měl o Heleniny ostatky zájem. Když  zemřel hereččin manžel Jiří Růžička st. (†72), byl jeho popel vsypán do speciálního pomníčku na zahradě u chalupy ve Slatině, jak si to přál, Heleně tam ale spočinout dopřáno nebylo.

Po smrti musel být přáteli její popel vyzdvižen a rozptýlen na loučce Vinohradského hřbitova v Praze. Matka obou dědiček si totiž nepřála, aby popel byl na zahradě. „Nechci tady z toho mít žádný hřbitov. Tam mrtví patří,“ prohlásila tenkrát Helena Růžičková mladší.

A Glazar se rozhodl, že své snoubence a kamarádce vyplní jedno tajné přání. Část popelu si odsypal a plánoval ho odvézt k moři na Jadran a tam popel vysypat do vody. Z někdejší Jugoslávie totiž pocházela Helenina maminka Draga a Helena cítila, že by se tím pomyslně vrátila domů ke kořenům.

Krátce po smrti Růžičkové se však u Glazara začaly projevovat zdravotní problémy, které už mu cestovat nedovolily. Zlobily ho nohy, měl problémy s okysličováním mozku, kvůli kterým byl nakonec celodenně napojen na kyslíkovou bombu, až nakonec skončil sám v Léčebně dlouhodobě nemocných. Ve středu 11. července mu selhalo srdce v nedaleké mělnické nemocnici, kam byl kvůli zhoršujícímu se stavu před pár dny převezen. Svůj tajný plán a slib Heleně tak nikdy nemohl splnit...

VIDEO: Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota!

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota! Blesk TV

Fotogalerie
23 fotografií