Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Křtiny prince Louise: Podávat se bude 7 let starý dort z mrazáku!

9. července 2018 | 14:00

Nejmladší potomek královského páru snů, který miluje celá planeta, má dnes křtiny. Tradice se v této rodině dost dodržují, přece jen jsou to autority, které jdou vzorem. Na jakém dortu si tedy budou pochutnávat na oslavě křtin a kdo měl to privilegium ho péct?

Dorty mají v královské rodině velmi zajímavé tradice. Hlavně ten svatební. Jeho patra se totiž uchovávají v mrazáku, aby vydržela do křtin potomků těch dvou, kteří se právě vzali.

Kate a William tuto tradici dodrželi, a na křtinách prince George i princezny Charlotte se tak dort podával. A i na křtinách nejnovějšího přírůstku – malého prince Louise – bude po sedmi letech podáváno opět další patro z tohoto svatebního dortu.

Kate a William měli tradiční ovocný dort  z dílny cukrářky Fiony Cairns, který se v Anglii připravuje už dlouhé generace. Jeho konzistence je k uchovávání v chladu velice vhodná, takže přestože ležel v mrazu sedm let, bude stále chutnat skvěle.

Harry a Meghan ovšem porušili tradici ovocného dortu a místo něho měli citronový dort s bezovým sirupem. Kdo ví, zda i tento dort bude podáván na křtinách jejich potomků.